Mesures excepcionals COVID 19

Excepcionalment, mentre estigui en vigor l’estat d’alarma, no podrà suspendre’s el subministrament d’energia elèctrica, productes derivats del petroli, inclosos els gasos manufacturats i els gasos liquats del petroli, gas natural i aigua en cap domicili que tingui consideració de primer habitatge. No es podran realitzar talls inclús encara que consti  aquesta possibilitat en els contractes de subministrament o accés subscrits als consumidors.

Per acreditar davant el subministrador que el subministrament es produeix en l’habitatge habitual, el consumidor podrà utilitzar qualsevol mitjà documental que acrediti de manera fefaent aquesta circumstància.   (Real Decreto-ley 11/2020 de 1/4/2020)

Es prorroga de forma automàtica fins al 15 de setembre de 2020 la vigència del bo social elèctric. (veure l’enllaç sobre Bo Social de la Generalitat)

S’aprova la reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig). (Decret Llei 8/2020 de DOGC 8095A de 25/3/2020).

 

Acollir-se a la Llei de Pobresa Energètica

Si sou famílies amb problemes econòmics per mantenir els subministraments d’aigua, llum i gas, podeu acollir-vos a la Llei de Pobresa Energètica. Podeu consultar tot el referent en aquesta guia.

Per a qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Post Navigation