Agenda turística del Ripollès

51ª FESTA NACIONAL DE LA LLANA I CASAMENT A PAGÈS DE RIPOLL

21 maig 2017

Municipi: Ripoll

Festa declarada d’interès Nacional, que pretén reviure els costums ancestrals de la tosa dels xais i d’un casament tradicional de pagès.Els més grans de la població fan reviure tot un seguit d’oficis que ja estan en vies d’extinció; els esquiladors que esquilen els xais, les filadores que carden la llana i la filen amb les filoses, el matalasser que pica la llana per netejar-la i fer-la més esponjosa…

El principal atractiu de la festa, a més de la mostra folklòrica,  rau en el fet que l’enllaç sol ser verídic i compta amb la presència de destacades personalitats del país que actuen com a padrins de noces.

A partir de les 9.45 h, arribada del ramat d’ovelles, exhibició de tosa amb tisora, matalasser i filadores. 13è concurs d’esquilar ovelles, exhibició i demostració de tossa i oficis tradicionals.

A partir de les 10.30 h, casament a pagès. Organització: CIT.

MÉS INFORMACIÓ