Convivències a Aina

El passat dijous 11 d’octubre vam anar a passar el dia a Aina.

Quan vam arribar vam fer una pregària tots junts.

Després, vam anar a una sala on vam trobar una maleta. El problema era que estava tancada amb un candau que tenia una combinació de 4 números que no sabíem!

Per resoldre-ho, cada classe (1rA, 1rB, 2nA i 2nB) va haver de superar una prova per tindre un dels números.

A 2nA vam fer una activitat amb els cercles on havíem de passar per dins en equip. Una activitat que només podíem assolir treballant com un gran equip!

A 2nB vam jugar al joc de les cadires però en comptes de ser el clàssic joc (individual) es tractava de treballar en equip perquè ningú es quedés al terra. Al principi semblava senzill però ens vam arribar a quedar amb 8 cadires!!! ( i som 26!!) Va ser súper divertit! 🙂

 

Quan ens vam tornar a ajuntar tots, vam posar la combinació i… Quina sorpresa!! Dins de la maleta hi havia una carta personalitzada per cada nen!!! Ens va fer molta il·lusió a tots 🙂

Sortida ” La Verema”

Divendres passat varem anar a “fer la Verema” a la casa “Can Puig”.

En arribar, vàrem haver d’anar a les vinyes per tal de recollir el raïm.

 

 

Quan vam tornar, els monitors ens havien preparat una taula de tast on vàrem poder olorar i/o tastar tot de productes naturals o el·laborats propis de la tardor i l’entorn on érem.

 

 

 

Després de dinar va arribar l’hora de fer el més divertit, xafar el raïm! Per fer-ho cantàvem una cançó:

Xof xof, xof xof

trepitgem raïm!

Per fer vi, per fer vi,

pels que som aquí!

 

 

Que estem treballant?

Català

Dita de la setmana: el bolet i el moixernó de l’octubre és el millor

Aquesta setmana estem aprofundint en l’estudi dels noms (comuns i propis) i els verbs. Ja sabem localitzar-los en una lectura.

Les paraules de la quinzena son: CEREALS, MÀQUINA, PAGÈS, HERBA, COLLIR, OCTUBRE, CASTANYES, BOLETS, CISTELL I SOTRAC. Amb aquestes paraules ampliem el nostre vocabulari i, mitjançant l’activació de la memòria visual, en treballem l’ortografia.

Castellà

Des de l’àrea de castellà estem practicant la separació per síl·labes i intentem discriminar la tònica. Què difícil!

Matemàtiques

Continuem amb el càlcul, la numeració endavant i endarrere 2 a 2 i amb l’aprenentatge de la taula de de multiplicar de l’1. Alhora estem desenvolupant un projecte (fem una botiga) en el que practiquem les operacions més senzilles amb euros. Potser seria un bon moment perquè ens deixeu anar a fer compres senzilles a veure si ens en sortim o perquè juguem a botigues. (Us hem deixat un link a la pestanya RECURSOS on hi ha diferents jocs per practicar amb els euros)

Naturals

Un cop treballada la piràmide alimentària i analitzats els nostres hàbits, ara ens centrem en l’origen dels aliments: animal, vegetal o mineral. També veurem el procés d’elaboració d’alguns productes.

Socials

Després de fer l’exposició oral sobre l’ofici que vull fer de gran, aprofitant les fotos de la sortida del divendres passat, analitzant el procés d’elaboració del formatge que haurem vist a naturals i recurrent als oficis que ells mateixos han treballat , introduirem els tres sectors econòmics: primari (obtenció de matèria primera), secundari (transformació del producte) i terciari (sector serveis).

Alhora, des de la tutoria, continuem treballant la Cohesió de grup i el respecte. SOM UN EQUIP!

Resultat d'imatges de som un equip

 

 

Què estem treballant?

CATALÀ

Avui hem començat el segon llibre del Fermí i la Valentina “Secrets del bosc”. És el llibre que llegirem durant tot el mes d’octubre.

CASTELLÀ

Continuem amb la pel·lícula de “Charlie y la fàbrica de chocolate”. A la primera sessió de la setmana mirem un tros de la pel·lícula i durant la setmana treballem aspectes de la llengua relacionant-ho sempre amb el tros de pel·lícula vist.

MATEMÀTIQUES

Hem après la taula del 0 i comencem la taula de l’1. Seguim fent numeració, càlcul i problemes. Aquesta setmana escollim 10 productes per la nostra botiga i haurem de buscar el seu preu.

NATURALS

Estem treballant els aliments. Hem acabat la piràmide alimentària.

SOCIALS

Estem treballant els oficis. Ja sabem què volem ser de grans! 🙂

Reunió inici de curs

A mode de resum, hem resumit en alguns punts la reunió del passat 24 de setembre:

 • Treball de les diferents àrees:
  • Llengua: continuem amb el procés de la lectoescriptura. De moment seguim amb lletra lligada (seguir el mateix a casa).
  • Socials i naturals: a partir de projectes. A partir de l’octubre començem a treballar amb  equips cooperatius.
  • Mates: treballem de manera manipulativa i experimental a partir de casos reals i propers als alumnes.
  • Pensament computacional (dins de l’àrea de matemàtiques): s’ha fet un projecte vertical d’escola on es treballarà de manera seqüenciada. A segon treballarem les Bee bots i les Blue bots. Es farà de manera quinzenal en mitjos grups.
  • Iniciació a la pregària: pujaran a l’oratori quinzenalment amb el David.
 • Què hem de portar?
  • Piscina: els dies de piscina la bossa de piscina.
  • Carpeta de deures: sempre a la motxilla. Les fitxes no es queden mai a casa.
  • Agenda escolar: mitjà de comunicació família-escola diària.
  • Cantimplora d’aigua.
  • Carmanyola: Escola verda.
  • Talonari: absències i retards previstos millor portar-ho abans.
  • Material: reposar-lo al llarg del curs quan estigui malmès.
 • Com ens comuniquem?
  • Via agenda
  • Via correu electrònic
  • Trucada a secretaria
 • Entrevistes: es realitzaran 2 entrevistes (1r i 3r trimestre).
 • Sortides previstes:
  • La Verema: 5 d’octubre
  • Convivències Aina: 11 d’octubre
  • Esquí escolar
  • Palau de Gel
  • Mas Casablanca

Vídeo presentació de la reunió de pares de 2nA:

Vídeo presentació de la reunió de pares de 2nB:

Us donem la benvinguda a un nou curs!

Avui dia 10, els nens i nenes de la nostra escola tornaran a omplir les aules amb els seus somriures, amb les motxilles ben plenes de nous reptes, de nous objectius; amb ganes d’aprendre, de millorar, de madurar, i de ben segur que superaran totes les expectatives en finalitzar el curs.

Així doncs, després de les merescudes vacances, comencem amb energies renovades i amb molta empenta i entusiasme aquest nou curs 2018-2019, desitjant que sigui ben profitós i que, al final, poguem recollir els èxits; fruit del treball i esforç de tot un curs plegats.

Les tutores de segon, la Clara i la Thaïs, us donem la benvinguda, encoratjant-vos i dient-vos que un bon curs comença amb un bon somriure!