Cinc raons per estimar el català

Hola, què hi ha?

Aquest és el meu novè article en aquest blog, i porto gairebé quatre setmanes escrivint-hi textos en català. Avui m’agradaria parlar-vos de les cinc raons per estimar la llengua catalana. Una vegada més, em sembla important escriure sobre la importància que té fer servir el català amb cura i passió.

Us donaré les meves cinc raons per estimar el català. En teniu? Doncs compartiu-les amb mi!

La seva sonoritat

Els sons del català tenen una bellesa única. De fet, les llengues romàniques en tenen. Parlar català és com llençar càntics al vent. Escoltar-los és el mateix que gaudir d’una harmònica composició sonora.

Fàcil aprenentatge

El català és una llengua de fàcil aprenentatge. Només cal fer un esforç diari per aprendre-la. El meu procés d’aprenentatge ha estat senzill i em fa gaudir-ne. Ara em toca ensenyar-lo als brasilers.

La llengua d’una nació independent

Som catalans, tant se val d’on venim. Són catalans els que estimen la llengua catalana. Són catalans els que lluiten per la preservació de les tradicions catalanes. El nostre món, encara que sigui petit, és ple de possibilitats i de persones valents. Som independents. La Catalunya del proper futur ha de nèixer al nostre cap.

El català és la llengua del millor club esportiu del món

El FC Barcelona és un club que uneix el món (no, això res té a veure amb el ‘slogan‘ de Qatar Airways…). Per cert, l’any passat, el català va complir 100 anys com a llengua oficial del club blaugrana. Els seus èxits assolits a totes les seves seccions esportives representen els èxits de la feina ben feta, d’un crit valent.

El món vol aprendre català

Un brasiler molt català: el món vol aprendre català

Foto de: http://www.ara.cat/opinio/catala-sisplau-Deficit-futur-linguistic_0_1689431089.html

Catalunya és una terra especial. Els seus patrimonis culturals, la seva literatura, la seva cuina i la seva història ens conviden a voler aprendre la llengua de Ramon Llull i de Pompeu Fabra. Actualment, el català també és la llengua de tota la gent que trepitja terres catalanes per primera vegada, i de tots aquells que volen ser-hi.

Bé, tant de bo us agradi aquest article, aquestes paraules d’un brasiler molt català. Sóc el Rodrigo Alves. Recordeu el meu nom.

Una abraçada! Visca el Barça i visca Catalunya! Adéu!

Leave a Comment

Filed under General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *