Una petita història de la remuntada

Un brasiler molt català: una petita història d'una remuntadaEl darrer diumenge, al cinquè dia de març, vaig escriure un article intitulat “L’esperit de la remuntada“, un missatge per als jugadors del Barça. Mai sabré si van llegir-lo, però vaig deixar-m’hi la pell.

El passat dimecres va ser un dia inolvidable. A la meva provincia, Rio de Janeiro, plovia intensament. Al meu cap, els jugadors del Barça ja eren al Camp Nou, jugant-hi davant els nostres ulls. Només volia una cosa: la remuntada, una fita històrica. Els dos primers gols del Barça em van donar moltes esperances. A la segona meitat, després del tercer gol culer, vaig creure que la remuntada seria una tasca més fàcil. Collons, quin error. El Cavani va marcar un gol que ha donat ales al PSG… Adéu a la remuntada? Semblava que sí… Ens quedaven 30 minuts i tres gols per remuntar l’eliminatòria. Em sentia melancòlic. Trist. “El futbol és així“…

Què va, el futbol no és així. El futbol és un món meravellós.

Un brasiler molt català: una petita història de la remuntada. Moltes gràcies, Sergi Roberto!A casa meva hi ha tan sols un culer. Tinc molts amics catalans i culers, però no viuen a Brasil. El quart i el cinquè gols del Barça em van fer aixecar-me del meu seient. Les emocions eren molt forts, i els últims cinc minuts van ser d’infart. L’esperit de la remuntada… L’esperit de la remuntada… L’esperit de la remuntada… si us plau… GOOOOOOL DEL BARÇA, COLLONS!!!!!! En aquell moment, vaig tornar a ser un noi, plorant i cridant com el que més. No vaig veure la xiulada final. Jo plorava més que mai, i cridava Barça, Barça, visca el Barça… Els records encara se’m posen la pell de gallina. Mai ho oblidaré.

Tinc la sensació d’haver fet bones coses per la remuntada. No sóc un talismà, només un culer i català nascut a Brasil.

Moltíssimes gràcies per llegir-me. Moltíssimes gràcies, Sergi Roberto! Visca el Barça i visca Catalunya!

2 Comments

Filed under General

2 Responses to Una petita història de la remuntada

 1. Pep

  *inolvidable>inoblidable
  *què va>I ara! Ara pla!
  “HAN FET un gol que ha donat ales” (o Van fer.. va donar ales)
  “em van fer aixecar del seient” (el possessiu en català s’evita sempre que es pot)
  “emocions molt fortes”
  “els cinc darrers minuts”
  “em fan venir la pell/carn de gallina” (‘posar’ en català autèntic mai no voldir Tornar, fer venir, esdevenir)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *