Resultats de les antigues proves d’ingrés realitzades ara per alumnes de 5è i 6è

Com ja us vam explicar, vam examinar alumnes de primària amb algunes proves d’ingrés antigues. Després de corregir-les, aquestes últimes setmanes, hem observat els resultats; aquests, han estat bons malgrat algunes diferències.

A continuació, teniu els càlculs dels resultats i les nostres reflexions;  cal dir que tots els nostres comptes són aproximats.

Segons el cens d’aquells anys, al 1920, hi havia unes 43.000 persones a Menorca. A l’edat de 10 anys, tan sols, el 10% del infants es presentava a la prova d’ingrés. Aquell any, es van presentar 38 fiets, dels quals només en van aprovar 30. El percentatge d’aprovats era del 80%; avui en dia, aquest percentage equivaldria al 8% dels alumnes.


Pensareu, perquè eren tan pocs alumnes? La resposta és que abans, anar a l’escola era voluntari. Si hagués estat obligatori, hi hagués hagut 342 alumnes.  

Actualment, a Menorca hi ha 88.000 persones més o menys; d’aquestes, hi ha unes 700 persones per curs aproximadament. D’aquests alumnes aproven el 78% cada any. Evidentment, aquests càlculs es basen en el nostre centre. Si els apliquessim a altres centres, calculam que aprovaríen  un 78% dels alumnes.

En conclusió, l’educació ha evolucionat molt respecte a l’accés a l’ensenyament; això és així;  ja que, avui en dia, no es pot treballar amb 10 anys. Avui en dia, l’ensenyament és obligatori fin als setze anys. A més, abans només es podien permetre assistir a classe els alumnes que pertanyien a famílies amb certs recursos ja que, no tenien l’obligació d’ajudar a la família. Dit tot això, creiem que hem d’estar orgullosos de poder anar a classe i permetre’ns una educació.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *