El rorqual del Ramis

El nostre institut IES Joan Ramis i Ramis és un institut històric.
Tenim un arxiu amb moltíssimes peces antiguies , ja que varen decidir guardar i conservar moltes d’aquestes.
Hi ha materials que empraven per fer classes, hi ha animals dissecats llibres i revistes antigues, material didàctic….
Quan vam començar l’assignatura de patrimoni ens varen dir que hauríem d’escollir una peça de l’arxiu amb importància històrica, per mostrar-la a una vitrina de l’institut i donar-la a conèixer.
Havíem d’escollir peces que ens cridessin l’atenció, que tinguessin valor històric i que fos interessant conèixer més sobre elles.
Després d’estar cercant vàrem descobrir que al nostre institut hi ha uns ossos de balena, la quan rep el nom de ‘Rorqual’. En descobrir açò, ens vam posar a investigar, vam anar a la sala d’actes que abans era una capella i allà hi havia tots els ossos de la balena classificats un per un i ben conservats.
Ens va sorprendre tant que el nostre institut tingues una balena trobada l’any 1912 ,que vam decidir posar una de les parts d’aquest animal i així poder explicar la seva història.
Així doncs, vam escollir exposar una de les seves vèrtebres, ja que com totes les peces són molt grosses era la que millor encaixava.
Junt amb la peça posarem un plafó amb informació de les característiques de la balena,:quan es va trobar, la història que va tenir, com va acabar al nostre institut…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *