Cuiner de camins


         Filosofia entre tot@s

16 de gener de 2018

Sòcrates i Eros

Filed under: General @ 12:02
Etiquetes:

Com hem d’entendre el paper d’Eros dins el mètode socràtic?

“La tasca del diàleg consisteix, fins i tot essencialment, a mostrar els límits del llenguatge, l’impossibilitat que pateix el llenguatge per comunicar l’experiència moral i existencial. Però el diàleg, ell mateix, com a esdeveniment, en tant que activitat espiritual, ha estat ja una experiència moral i existencial. La filosofia socràtica no és elaboració solitària d’un sistema, sinó despertar de la consciència, ascensió a un nivell d’ésser que només es pot realitzar de persona a persona. Eros, ell també, com Sòcrates l’irònic, no ensenya res, perquè és ignorant: no torna més savi, però torna diferents. Eros, com Sòcrates, és maièutic: ajuda les ànimes a engendrar-se a si mateixes.”

Share

2 Comments

  1.   EddieTap — 2 de novembre de 2020 @ 18:51    Respon

    best ed drugs which ed drug is best prescription drugs without doctor approval

  2.   Michealwhelo — 16 de novembre de 2020 @ 7:19    Respon

    https://zithromaxgeneric500.com/ generic zithromax azithromycin

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2021 Cuiner de camins   Hosted by BlogsCat