Enciclopèdia dels animals d’Andorra

L’ISARD

L’isard és un animal d’aspecte semblant a la cabra. Té el pelatge de color marró groguenc. El cap de l’isard és allargat i té dues banyes petites i primes, corbes i cap enrere. Les seves potes són fortes i les peülles dures. L’isard té la cua curta.

Els isards tenen una cria (molt rarament dues) a finals de maig o principis de juny i esdevenen adults als dos anys i mig.

L’isard viu a l’alta muntanya. Durant l’estiu puja als cims i a l’hivern baixa als boscos. L’isard és un animal molt àgil i té una vista, oïda i olfacte excel·lents.

L’isard menja herba i brots tendres dels arbustos. L’isard s’enfila per llocs difícils i s’allunya fàcilment dels perills.

 

L’ESQUIROL 

És un animal rosegador. És de petites dimensions, d’uns 38-45cm de longitud incloent la cua (20-30cm del cos i 14-25 de la cua).

Els esquirols són uns autèntics acròbates. Per un esquirol, les branques dels arbres són camins en l’aire. Les potes de l’esquirol són curtes però fortes. Amb les ungles corbes i punxegudes s’arrapa a l’escorça quan corre saltant d’un arbre a l’altre. La cua l’ajuda a mantenir l’equilibri quan camina per les branques. La bona vista li permet calcular bé les distàncies quan salta.

Acostumen a viure en boscos caducifolis, normalment entre els pins.

 

ALGUNS ANIMALS QUE PODEM TROBAR A ANDORRA