Les meves primeres idees per un programa municipal, per una Manresa forta, per una Manresa republicana, per una Manresa independent! MANRESA, TRENCA LES CADENES D’ANYS DE SILENCI  I S’ALLIBERA!

Cal apropar els serveis socials als barris per una millor gestió de proximitat, i amb una dotació suficient, fer un seguiment molt directa de situacions de risc, especialment en els sectors més vulnerables.

Hem de donar més suport i visibilitat als barris de la ciutat i a les seves entitats i associacions, per tal que siguin uns ens vius i actius, per poder tenir una comunicació constant amb elles, que per proximitat tenen molt present les necessitats de cada barri en concret.

Volem integrar els nouvinguts reforçant la identitat i l’orgull de pertinença a la ciutat i la catalanitat sense exclusions, amb accions per reforçar l’apropament a les institucions i entitats de la ciutat.

S’ha de crear habitatge públic de lloguer i fer aflorar el gran potencial en habitatges buits de que disposa la ciutat, amb ajudes puntuals a les diferents necessitats, aprofitant per millorar i evitar la degradació del barri antic.

L’urbanisme que precisa la ciutat ha de ser apropiat, innovador no basat en idees centenàries, pensat per l’orografia de la ciutat, els seus ciutadans i les seves necessitats, amb una gestió eficaç, amb obres que no s’eternitzin,  i consensuada amb la seva població

S`ha d’adequar la mobilitat i els transports urbans tenint en compte que la nostra població és molt envellida (segons previsions a 10 anys vista, no canviarà, fins i tot repuntarà a l’alça) per tant s’ha d’adaptar a la pròpia estructura física de la ciutat. També s’han de fomentar els aparcaments dissuasius, amb unes bones connexions urbanes, cal potenciar microbusos elèctrics en els sectors on hores d’ara no tenen cap transport públic, i/o que estan molt allunyats a vegades per la impossibilitat física de fer arribar els grans busos, més aptes per ciutats amb grans avingudes.

Potenciar aparcaments municipals econòmics, amb una zona blava assequible no extorsionadora, que sigui un guany per la ciutat no una despesa confiscadora i entorpidora del seu desenvolupament.

La seguretat ciutadana ha de millorar a tots els barris. Cal coordinar les policies locals i els mossos d’esquadra des de la Junta de Seguretat Municipal, tenint especial cura a les noves problemàtiques.

Apostar per afavorir els joves emprenedors locals tenint en compte criteris de sostenibilitat ambiental, social i d’innovació, sempre afavorint el seu desenvolupament a la ciutat i potenciar un comerç de proximitat que recuperi el centre ciutadà.

Volem apostar per uns polígons industrials atractius per noves empreses, amb unes bones infraestructures i comunicacions.

Apostar per una transparència total en la contractació de serveis i obres, afavorint en primer lloc els locals i nacionals, abandonat les empreses de l’IBEX35.

Defensem un model d’oci alternatiu i per la convivència ciutadana, consensuat amb col·lectius i associacions.

L’Ajuntament ha de plantar cara als diferents poders econòmics i polítics per millorar totes les comunicacions actuals que ofeguen Manresa i el seu desenvolupament social i econòmic, no tant sols amb declaracions o actes simbòlics, sinó amb accions contundents. NO podem permetre que les persones es juguin la vida en els desplaçament per carretera i/o tren. NO podem seguir sent la Catalunya profunda i oblidada. NO podem seguir tenint unes comunicacions del segle passat o de fa dos segles.

Hem de fer nostre el lema de “JA N’HI HA PROU”.

https://www.primariescatalunya.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *