Manifest 8 de març de 2019 DIA DE LA DONA (PRIMÀRIES MANRESA)

 

El divendres 8 de març celebrem un nou dia de la dona, amb reivindicacions i denúncies, però que ningú pensi que només les dones tenim el nostre dia, també hi ha un dia de l’home el 19 de novembre, es parla poc d’aquest dia, potser perquè els homes passen una mica d’aquestes coses o potser perquè ells no necessiten un dia per reivindicar els seus drets, ja que potser pensen que cada dia és el seu dia, i segurament no van mal encaminats.

 

Però divendres és el nostre dia, i les companyes de la candidatura de PRIMÀRIES MANRESA volem adherir-nos a totes les reivindicacions justes i denunciar els assassinats, les violacions, els assetjaments, les discriminacions i les moltes injustícies patides, expressant la nostra repulsa i enuig davant aquests fets, alguns molt greus.

 

Estem sotmeses a una Constitució “de moment” (tantes vegades utilitzada de bandera) i unes lleis que igualen els sexes en drets i deures. Semblaria una cosa solucionada i molt clara, però soterradament la realitat és una altra: masclisme aclaparador i prepotent amb maltractaments físics i/o psicològics, cosa que cap dona ha d’acceptar i sempre denunciar, les dones no som inferiors als homes i per tant cap home és propietari de la vida d’una dona. Les lleis interpretades segons paràmetres misògins i les darreres sentències no han afavorit precisament a les dones, algunes sentències decididament han estat aberrants.

 

Per això, hem de seguir reivindicant i treballant per una igualtat real i efectiva, amb condemnes exemplars per accions violentes contra dones, nenes i adolescents, s’ha d’acabar amb la violència masclista. També qualsevol tipus de discriminació i per una equiparació salarial, que aquestes alçades del segle XXI s’hauria de donar per suposada.

 

No hem d’empoderar a ningú, cada dona per si mateixa té un poder il·limitat i l’ha de fer valer a cada moment, en defensa dels seus drets, que són els mateixos que els dels homes. No hem de crear espais separats, homes i dones som un tot, no tots els homes ataquen les dones o les menyspreen, i moltes d’aquestes situacions també milloren amb una més gran educació dels dos sexes.

 

Cal recordar i donar suport a les grans lluites de les dones de països amb règims totalitaris i integristes, amb la seva greu i dura problemàtica, on aquestes lluites fins i tot els poden costar la vida. També recordem les lluites de les nostres predecessores en el nostre país, en unes èpoques que no podien votar, no eren majors d’edat fins els 25 anys, només elles eren condemnades per adulteri i tots els seus negocis i comptes els fiscalitzava i havien de comptar amb l’aprovació del marit, això només és una petita mostra de com es funcionava sota  la dictadura.

 

Per acabar, un gran reconeixement a unes dones treballadores de la nostra ciutat, que en plena dictadura franquista el mes de gener l’any 1946, van reivindicar els seus drets salarials vulnerats vergonyosament, amb una vaga a l’empresa Bertrand i Serra (Fàbrica Nova), en una època que era inconcebible fer una cosa així.

 

CANDIDATES DE PRIMÀRIES MANRESA

 

Les meves primeres idees per un programa municipal, per una Manresa forta, per una Manresa republicana, per una Manresa independent! MANRESA, TRENCA LES CADENES D’ANYS DE SILENCI  I S’ALLIBERA!

Cal apropar els serveis socials als barris per una millor gestió de proximitat, i amb una dotació suficient, fer un seguiment molt directa de situacions de risc, especialment en els sectors més vulnerables.

Hem de donar més suport i visibilitat als barris de la ciutat i a les seves entitats i associacions, per tal que siguin uns ens vius i actius, per poder tenir una comunicació constant amb elles, que per proximitat tenen molt present les necessitats de cada barri en concret.

Volem integrar els nouvinguts reforçant la identitat i l’orgull de pertinença a la ciutat i la catalanitat sense exclusions, amb accions per reforçar l’apropament a les institucions i entitats de la ciutat.

S’ha de crear habitatge públic de lloguer i fer aflorar el gran potencial en habitatges buits de que disposa la ciutat, amb ajudes puntuals a les diferents necessitats, aprofitant per millorar i evitar la degradació del barri antic.

L’urbanisme que precisa la ciutat ha de ser apropiat, innovador no basat en idees centenàries, pensat per l’orografia de la ciutat, els seus ciutadans i les seves necessitats, amb una gestió eficaç, amb obres que no s’eternitzin,  i consensuada amb la seva població

S`ha d’adequar la mobilitat i els transports urbans tenint en compte que la nostra població és molt envellida (segons previsions a 10 anys vista, no canviarà, fins i tot repuntarà a l’alça) per tant s’ha d’adaptar a la pròpia estructura física de la ciutat. També s’han de fomentar els aparcaments dissuasius, amb unes bones connexions urbanes, cal potenciar microbusos elèctrics en els sectors on hores d’ara no tenen cap transport públic, i/o que estan molt allunyats a vegades per la impossibilitat física de fer arribar els grans busos, més aptes per ciutats amb grans avingudes.

Potenciar aparcaments municipals econòmics, amb una zona blava assequible no extorsionadora, que sigui un guany per la ciutat no una despesa confiscadora i entorpidora del seu desenvolupament.

La seguretat ciutadana ha de millorar a tots els barris. Cal coordinar les policies locals i els mossos d’esquadra des de la Junta de Seguretat Municipal, tenint especial cura a les noves problemàtiques.

Apostar per afavorir els joves emprenedors locals tenint en compte criteris de sostenibilitat ambiental, social i d’innovació, sempre afavorint el seu desenvolupament a la ciutat i potenciar un comerç de proximitat que recuperi el centre ciutadà.

Volem apostar per uns polígons industrials atractius per noves empreses, amb unes bones infraestructures i comunicacions.

Apostar per una transparència total en la contractació de serveis i obres, afavorint en primer lloc els locals i nacionals, abandonat les empreses de l’IBEX35.

Defensem un model d’oci alternatiu i per la convivència ciutadana, consensuat amb col·lectius i associacions.

L’Ajuntament ha de plantar cara als diferents poders econòmics i polítics per millorar totes les comunicacions actuals que ofeguen Manresa i el seu desenvolupament social i econòmic, no tant sols amb declaracions o actes simbòlics, sinó amb accions contundents. NO podem permetre que les persones es juguin la vida en els desplaçament per carretera i/o tren. NO podem seguir sent la Catalunya profunda i oblidada. NO podem seguir tenint unes comunicacions del segle passat o de fa dos segles.

Hem de fer nostre el lema de “JA N’HI HA PROU”.

https://www.primariescatalunya.cat

No podem ni hem d’oblidar, que el Cor de Catalunya, té un Cor ennegrit, per les desgracies en comunicacions que ningú soluciona, fins ara era la carretera, per desgracia haurem d’afegir la RENFE

Gran parafernal per aquest rètol, quan és una cosa que molts pobles i ciutats llueixen fa dies, segurament una idea del PDeCAT nacional. Sense anar més lluny Sallent. Feu anuncis de coses útils i productives per la ciutat, no fem veure que som molt originals i és una cosa única. Tampoc el cor sembla molt adient, potser hauríem de tornar a treure el “COR NEGRE” de la Catalunya Central després dels accidents en carretera i tren que tenim.

foto de Desdoblament C-55 i l'abandonament de les comunicacions al Bages.

https://www.regio7.cat/manresa/2019/02/08/lajuntament-posara-manresa-gegant-al/526134.html

L’Ajuntament posarà un «Manresa» gegant al Pont VellEs tracta d’una actuació de potenciació de la marca de ciutat, amb un gran cor amb la lletra “M” al mig, utilitzant el logo de la marca Manresa, cor de Catalunya.

Primàries, són i som la ciutadania

Primàries, és un sistema obert, i el programa electoral s’anirà forjant amb les aportacions de la ciutadania manresana que s’hagi apuntat a aquesta nova manera de veure el municipalisme. Amb un control total de les persones, no basat en les decisions de les cúpules dels partits que a vegades estan molt lluny de la nostra ciutat, en quilometres i en consciencia sobre les necessitats de Manresa, com passa en l’actualitat masses vegades…
https://www.primariesmanresa.cat

CANAL TARONJA / Presentació dels candidats en el procés de les Primàries Manresa

http://www.canaltaronja.cat/central/manresa/presentacio-dels-candidatsen-primaries-manresa/

El flamant local de l’ANC de Manresa es va omplir per a la presentació dels candidats en el procés de les Primàries Manresa. Els 11 candidats es van juntar per primer cop poques hores més tard que el dissabte es fes al Teatre Plaza de Castelldefels l’acte de presentació de candidatures de Primàries Catalunya.
A Manresa, l’acte s’emmarcava dins la campanya que té lloc del 9 al 22 de febrer per tal de donar a conèixer els diferents candidats que concorren a les primàries i les seves propostes per a la ciutat. El dia 23 de febrer es faran les votacions presencialment al local de l’ANC de Manresa o a través de la pàgina web.

Aquest dia 23 vitaran una 50a de poblacions catalanes. Barcelona, L’Hospitalet, Terrassa, i Sant Just Desvern ja han fet les seves votacions.
Per als organitzadors de la campanya a Manresa, el número de candidats és tot un èxit.
L’acte va començar amb un minut de silenci per a la víctima i els afectats per l’accident de tren, i la presentació un a un dels candidats. Deu en total, ja que un d’ells no hi va poder assistir per motius laborals. Perfils molt diversos que acabaran configurant la llista que es presentarà a les eleccions municipals a Manresa per ordre de votacions.
Un cop definit l’ordre, amb els 11 candidats inclosos, s’acabarà de configurar fins als 25 necessaris per a presentar-se a Manresa per mètodes que primàries Catalunya encara ha d’acabar de definir.
Al finalitzar l’acte els candidats van signar el Segell Republicà, document creat a nivell nacional per Primàries per la República per garantir el compromís de totes les persones que participin en aquest procés democràtic amb un decàleg de bones pràctiques i amb una sèrie de valors republicans.

La PLATAFORMA CIUTADANA NO MÉS MORTS A LA C-55, estarem a la manifestació, donant suport a les víctimes i usuaris de RENFE, i reivindicant millores a la línia que fa anys s’haurien d’haver fet. Que la gent de la Catalunya Central no s’hagi de jugar la vida quan agafa el tren o la carretera C-55.

foto de Desdoblament C-55 i l'abandonament de les comunicacions al Bages.