VISITA AL FOSSAT DEL FAI I LA BAUMA ROSA. RIELLS. EL VALLÈS ORIENTAL.

Exercia de sherpa en la sortida que fèiem el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero ,  feia un fred impropi  d’aquests dies de novembre, en els que habitualment toca gaudir de l’estiuet de Sant Martí.

M’aturava perquè el fotògraf ‘oficial’ , el Pere Albert Carreño, al que ben aviat haurem  d’incloure en el llistat de sherpes catalans, retrates la magnifica casa del Villar i la seva esglesiola advocada a Santa Maria, això ens permetia començar la caminada  des del pàrquing del restaurant Masia Font de la Pineda, i iniciàvem el nostre recorregut per la vora del riu; el plàtan de la font de la Pineda, que figura amb tots els honors dins el limitat catàleg d’arbres i arbredes d’interès nacional, el gorg d’en Jeroni, el molí i la casa de la Madella, eren les primeres meravelles d’un mati que esdevindria excepcional. Fins les runes de l’edifici de la petita central elèctrica que rebia aigües del Tenes, el camí és ample, i ens dona ocasió d’admirar un bon nombre de gorgs; per la nostra dreta, sentim córrer l’aigua que anirà a emplenar la bassa del molí de la Madella.

El darrer tram  cal  fer-lo amb molta cura per la vora del corrent de l’aigua,  en algun moment cal superar un camí de terra molt estret, on les restes d’esllavissades son evidents; dotze anys desprès de fer-lo per primera vegada adverteixo que no s’ha cap cap canvi a millor, i en el meu cas particular el temps m’ho posa més difícil.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/12/el-fossat-del-fai-i-la-bauma-rossa.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/11/retorn-al-fossat-del-fai-i-la-bauma.html

La bauma Rossa també s’ha desmillorat, sovint ens qüestionem si en fer divulgació del patrimoni històric i natural de Catalunya, no els facilitem ‘ la feina’   als brètols,  vàndals  i altres subespècies  de gènere (homo sapiens sapiens).

Feta la feina, continuarem fent la visita del petit nucli de Riells,  els portaria a dinar a Can Tastet, a Sant Feliu de Codines,  això ens faria més fàcil accedir a la tarda  al Castell de Montbui, i a la seva capella advocada a Sant Mateu, on s’estan fent obres, el Juan Navazo Montero faria provisió de ‘cireres de pastor’,en aquell indret es conserven encara força exemplars de cirerers d’arboç (Arbutus unedo) ;  ens arribaríem  desprès fins al Santuari de Nostra Senyora del Remei de Caldes de Montbuical donar gràcies, oi?. –  i abans de la tornada a Sant Llorenç Savall,  ens aturaríem a la Pastisseria Degustació Josep Bosch al carrer Joan Maragall, 7 de  08182 Sant Feliu de Codines , per comprar ‘codinets’.

Anem fent també – cal fer-ho i és de justícia – divulgació dels dolços típics  de cada població, ‘Colometes’ de Centelles,  ‘Montblanquins’ de Montblanc,  ‘Pastissets’  de les terres del Montsià i Baix Ebre,.., per descomptat sou pregats de fer-nos arribar a l’email [email protected]  les que es facin en altres indrets de Catalunya.

Quan deixàvem al Pere Albert Carreño a Sant Llorenç Savall, prop de les 18,00 hores, el vehicle marcava 4 graus positius.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *