VIATGES A LA CARTA. HOSPITAL DE SANT ANTONI ABAT. VILANOVA I LA GELTRÚ.EL GARRAF.

El Pere Albert Carreño i el Juan Navazo Montero, anaven a retratar la façana de clàssica de l’Hospital de Sant Antoni de Sant Abat, de Vilanova i la Geltrú, que originàriament va ser un convent, amb església annexa, construït amb motiu de l’establiment a Vilanova dels carmelites, el 1735.

L’autor del projecte fou Fra Josep de la Concepció, nom religiós de Josep Ferrer[ (Valls, 1626 – Nules, 12 de febrer de 1690), anomenat “el Tracista” pels seus contemporanis, fou l’arquitecte classicista català més destacat de la seva època

La primera pedra va ser col·locada el 1737 i la comunitat es va instal·lar el 1738.

L’any 1835 els carmelites van abandonar l’edifici, que fou utilitzat com a caserna.

El 1845, l’Ajuntament va sol·licitar autorització per traslladar-hi l’antic hospital del carrer dels Estudis, que actualment es fa servir com a escola d’educació especial.

L’autorització fou concedida el 1847 i, després d’efectuar-hi obres d’adaptació a la nova funció, el trasllat es va realitzar el 30 de març de 1853.

L’edifici va experimentar, en els anys successius, ampliacions i reformes diverses, amb la construcció de nous pavellons. Les obres d’ampliació més remarcables foren els nous pavellons construïts respectivament el 1887, el 1890 i el 1908, projectat aquest darrer per l’arquitecte Josep Font i Gumà (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 23 de gener de 1859 – 4 de juliol de 1922) . Actualment conté el dispensari municipal, un ambulatori, un centre psiquiàtric, un servei d’urgències de la Seguretat Social i una clínica particular.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/08/imatges-del-fons-josep-olive-escarre-de_24.html

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que regeix el món, Donald John Trump , Vladímir Vladímirovitx Putin, Xi Jinping , Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu ,.., i altres que per caritat us estalvio, el canvi climàtic – que sembla del tot irreversible – , el coronavirus,…, fer plans a llarg termini no sembla massa Logic, oi?.

Poseu Vilanova i la Geltrú, el Garraf, .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020

Ermessenda de Valrà, ho deixava escrit“el demà NO existeix”.

Rebiem algunes peticions per sumar-se als “ Viatges a la Carta”, recordeu que la condició era : màxim quatre persones que hauran de tenir un vehicle, per tal de permetre que si més no, tothom en faci un tastet, proposem fer una sortida al mes, com ho veieu?.

El nostre email [email protected]  

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *