Una vida dedicada al futbol castellarenc: Joan Cortiella Gasulla (29-12-1928/24-4-2018)

.…la meva primera llar, és el camp de futbol”

En “Curti” ens ha deixat. Ho ha estat tot en el futbol i concretament a la UE Castellar. Des de jugador infantil a jugador del segon equip fins l’any 1963. A partir d’aquí, va col·laborar d’una manera o altra amb totes les juntes directives de l’UEC com a membre de junta, entrenador, delegat, material, etc. L’any 1998 el club de tota la seva vida, va instaurar el trofeu Joan Cortiella de Futbol Base, que encara es continua celebrant-se per tota la seva llarga trajectòria envers l’entitat. Ha fet de segon “pare” a una gran munió de futbolistes de Castellar del Vallès i d’arreu.

L’any 1979 la FCF li va lliurar la medalla de plata. L’any 1998, durant el sopar de la Nit de l’Esportva rebre el guardó de Forjador de l’Esport Castellarenc. Sense saber-ho, aquest dia va continuar reben una sèrie de reconeixements a la seva persona.

El novembre de l’any 2000 la FCF li va lliura una altra vegada la medalla de Plata. El 6 de juny del 2004, en “Curti” va rebre un merescut homenatge al Camp Municipal de Futbol Pepín Valls, per la seva tasca continuada en el futbol i també amb motiu de la celebració del 6è Torneig Joan Cortiella de Futbol Base. La UEC va descobrir una escultura en el seu honor. La figura de Maria del Mar Hernández, simbolitza un jove Cortiella vestit de porter envoltat de nens. En els últims anys era espera la fotografia dels guanyadors del Torneig de Futbol amb ell, la seva esposa Fina Moré i la seva filla Fina Cortiella.

Durant bastant temps va acompanyar al primer equip, a cada camp era saludat per molta gent. El desembre de l’any 2006, Joan Cortiella va sofrir una delicada operació de cor. Tota la massa social castellarenca va estar pendent durant molts dies de l’estat de la seva salut. Per sort se’n va sortir.

Joan Cortiella Gasulla com ha persona ha estat noble, verdader, lleial al seu club de tota la vida i a tota la família d’esportistes locals, fins i tot, als que jugaven a altres esports. Quan sortia a passejar, no parava de saludar a la gran quantitat de joves que coneixia i el coneixien. L’esport local, català i en concret l’UEC està del dol. Ha perdut el seu far. En “Curti” deixa una gran petjada.

Joan, ja no podràs veure a tota la teva canalla, des d’on siguis guia’ls a estimar com tu a fet al club de tota la teva vida.

Ara potser és el moment de canviar el nom del camp de futbol per camp de Futbol Joan Cortiella Gasulla “Curti”.

Salvador Juanpere i Aguiló

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *