TRUYOLS. MÉS DE 100 ANYS AL SERVEI D’AQUEST POBLE

Començàvem amb DE QUAN LA BENZINA ANAVA BARATA I SE’N GASTAVA MOLTA, on explicàvem els primers anys de l’estació de servei.

Continuàvem amb TRUYOLS. LA GASOLINERA DE CASTELLAR DEL VALLÈS , en referència al període de quasi hegemonia ;  sempre hi ha hagut qui venia/repartia  gas-oil, i/o empreses que tenien un lloc propi per abastir-se .

I farem una darrera reflexió d’aquest present en que conviuen a Castellar del Vallès fins a 8 llocs de subministrament, 4 d’ells totalment automàtics, i únicament un, la benzinera de tota la vida, on encara hi ha un empleat a peu de pista, que s’ocupa de posar carburant.

Les estacions de servei reben per la seva feina una minsa part del preu per litre,  això deixa clar que s’han VENDRE MOLTS LITRES per assolir uns  guanys que superin els costos fitxes.  A priori doncs, es podria pensar  en que si es redueixen costos de personal els números sortiran millor, oí?.

Més enllà de contradir possiblement l’ordenament legal, aquesta filosofia del FES-HO TU MATEIX ens sembla – i així ho hem escrit – un retrocés social i àdhuc econòmic molt greu.

El futur està ple de incògnites, nous carburants, gas, electricitat, sistemes mixtos, i clarament vehicles més i més  eficients que consumeixen una ‘misèria’  si els comparem amb els del anys 60, i/o amb els de les primeres dècades del segle XX

Com no sóc un expert puc imaginar-me que el fenomen de les ‘botigues’ fora de llocs molts puntuals anirà a la baixa, que comptarem  amb menys estacions de servei – de fet a la Catalunya interior ja cal anar amb molta previsió perquè de vegades hi ha llargues distàncies entre una estació i l’altra, i se’n veuen MOLTES, MOLTES, MOLTES de tancades -, i que la ciutadania i àdhuc la llei, exigiran que la persona que subministra carburant, tingui una qualificació bàsica, avui per treballar en un bar cal tenir el carnet de manipulador d’aliments – que totes les mestresses de casa manipulen des de fa segles -, i qualsevol persona HA DE SABER com funciona una manega, i distingir  entre gasolina, de 95 o 98, i gas-oil.

 

El que no puc- ni em vull imaginar – és un Castellar del Vallès sense la ‘seva benzinera’.

You may also like...

1 Response

  1. 17/10/2019

    […] A Castellar del Vallès hi ha 8 estacions de servei. Quantes n’hi ha al Berguedà sobirà?. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *