QUE MÉS EN SABEU D’AQUESTA CASA?. SALLENT. EL BAGES. CATALUNYA

En ocasió de la Ballada Country a la Plaça de Sant Antoni Maria Claret i Clarà, conegut com a Pare Claret, (Sallent, Bages, 23 de desembre de 1807 – Abadia de Fontfreda, 24 d’octubre de 1870), aprofitava per fer un tomb per Sallent, i entre altres edificis – alguns del quals no consten  al Mapa de Patrimoni –  retratava  la casa designada  per Patrimoni Gencat  com Cal Beringues / Cal Badia, i que ens descriu així; edifici compost de dos cossos. Un de cara al carrer Àngel Guimerà i de xamfrà, està format per una planta baixa de dos pisos i unes golfes. Té una forma imitant els edificis renaixentistes. Només els balcons trenquen la semblança. Una cornisa separa el segon pis de les golfes, fetes d’un altre material. Fins a la cornisa està construït de pedra picada o encoixinada, les golfes són de totxo, un segon cos, de planta baixa que segueix les formes de l’altra façana, d’un pis amb unes arcades amb decoració de medallons renaixentistes, i un segon pis, amb una gran terrassa, no té golfes.

 

Albert Benet Clarà ( Sallent 1941 + 14-12-2012).

En el xamfrà té un petit jardí al davant de l’edifici. A la fotografia feta el dissabte 1 de juny de 2019, podeu observar que l’espai del jardí està edificat.

Antonio Mora Vergés

La casa fou construïda per un farmacèutic anomenat Badia.

Actualment és de la família Llorens, però hi habita un altre farmacèutic anomenat Lluís Beringues.

Ens agradarà tenir noticia  a l’email [email protected] del mestre d’obres i/o arquitecte autor de l’edifici, llevat d’un  farmacèutic de Puig-reig, els que practiquen aquesta ciència és MOLT inhabitual que ho facin també amb la construcció.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *