PER NADAL FARÀ 86 ANYS DE LA MORT DE FRANCESC MÀCIA LLUSSÀ.

En recordança eterna del greuge que la jerarquia de  l’Església nacional catòlica volia perpetrar  contra la família de President de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià i Llussà (Vilanova i la Geltrú, el Garraf, 21 de setembre de 1859 – Barcelona, 25 de desembre de 1933)

http://www.memoria.cat/creus/content/dos-documents-in%C3%A8dits-que-aporten-m%C3%A9s-llum-sobre-la-mort-de-francesc-maci%C3%A0

“A Barcelona, en aquell moment, teníem un mal bisbe, un gran enemic de Catalunya, que es deia Irurita [Manuel Irurita Almandoz (nacido en Larráinzar, Navarra, 19 de agosto de 1876) ]  . Estalviem la paraula senyor perquè no n’era. Es NEGAVA a enviar capellans, els quals demanava la família del president, per anar-li a cantar o resar l’absolta, abans de lliurar el seu cos al Govern de Catalunya pel seu embalsamament. El bisbe posava per condició que també tenien d’anar capellans a l’enterrament. La família contestava que no era ella qui feia l’enterrament, sinó el Govern de Catalunya, segons les lleis establertes, -Doncs no hi ha capellans-, deia el bisbe”.

Jaume Creus explica com s’hagué d’enviar una carta amb auto al cardenal Vidal i Barraquer [   Francesc d’Assís Vidal i Barraquer (Cambrils, Baix Camp, 3 d’octubre de 1868 – Friburg, Suïssa, 13 de setembre de 1943) ] per informar-lo dels fets. El cardenal immediatament telefonà al bisbat: “Al demanar pel bisbe li digueren que ja s’havia enllitat. Amb energia va comminar que es llevés i li va donar l’ordre taxativa que tot seguit s’enviés a casa del president el que demanava la família i es donés el degut compliment als seus desitjos. Així es va fer”.

Les disputes per l’enterrament del president Macià

Massa sovint, obeint consignes polítiques – que no religioses –  s’enviaven i envien – avui encara -,  llops disfressats  de pastor, que les ovelles, ahir, avui, demà i sempre, rebutgen

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *