NADAL LLUNY DE CATALUNYA

Els aborígens que vivim a Catalunya, no estem particularment feliços  amb les perspectives d’aquest Nadal de l’any 2018,  ens sembla trobar-nos encara en els primers anys de la vida de Jesús, amb la presència quotidiana dels romans, l’obligació d’enraonar el llatí, i la malfiança de dir, escriure, i fins pensar segons que, atesa la ‘flexibilitat quasi infinita’ que s’han atorgat els jutges quan a la interpretació de les lleis.

Tot això possiblement sigui cert; heu pensat però, en els catalans que viuen – per voluntat pròpia o a la força – lluny de Catalunya?.

Tinc amics que viuen a països sud-americans, allà cal afegir a la llista  , el fet que en aquesta època fa calor, us imagineu un Nadal en banyador?.  Qui pot menjar torrons?

Altres, estan dispersos per països més propers, i malgrat que comparteixen un clima semblant – de vegades força més rigorós -, uns i altres, estranyaran més que els galets, més que el canalons de l’avia,  i més que els torrons, poder xerrar – ni que sigui únicament en la intimitat – en la nostra llengua.

Els catalans som un poble ‘escollit’, SEMPRE ens toca rebre bufetades,  com abans els jueus i  els armenis , i com ara els palestins, els kurds,els rohinyás,…

I, malgrat tot, l’absència dels catalans de la diàspora, aquest Nadal, com els d’abans i els que vindran, és un pessic al cor.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *