MAS ANGELATS – CAPELLA DE SANTA ISABEL D’HONGRIA. CAMPELLES. EL RIPOLLÈS. GIRONA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar un interessantíssim enllaç  al Mas Angelats  al terme de Campelles,  comarca del Ripollès, a la seva – i de molts més persones – estimadíssima província de Girona.

Trobava algunes dades a :

https://www.hotelopia.cat/h/hotel-mas-angelats_pirineu-catala_551241/

Al cor dels Pirineus de Girona, entre el terme municipal de Campelles i Ribes de Freser, envoltada de natura es troba Mas Angelats. Construïda a mitjans del segle XX per la noble familia Batlló, tot seguint un estil clàssic fa que sigui un referent històric i cultural del territori català, que recentment s’ha obert al públic.

Un total de 60ha conformen la propietat de la casa, de la que en podreu gaudir de boniques passejades pel sotabosc, visitar un dels roures mil·lenaris catalogats més antics de Catalunya o gaudir dels salts d’aigua del riu propi que ens envolta.

Amb una gastronomia autòctona i de proximitat, fem una acurada selecció dels millors productes locals per poder oferir una varietat diversificada de plats per satisfer els paladars més exigents.

Mas Angelats disposa d’un total de 19 habitacions, distribuïdes en suites, familiars i dobles., totalment equipades.

http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=226387&fromPage=

Les  dades del POUP Vall de Ribes, no estan actualitzades.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=6&consulta=MCU0KzE3MDM3MiU%3D&codi=40214&fbclid=IwAR06Ko8CDe185Hic1-eXz-Ie3fT1eyXJpZOVP35VWceJ2b044Tq22U8VxCc

Patrimoni Gencat concreta; la capella neoromànica està dedicada a Santa Isabel d’Hongria.

Forma part d’un conjunt edificis presidit per un gran volum principal d’habitatge format per dos cossos de tres plantes simètrics respecte un nucli d’unió que queda en segon pla respecte de dos volums sortints.

No tenim clar que l’actual edifici religiós que s’aprecia a les fotografies, sigui la capella a que fa referència la fitxa de Patrimoni Gencat.

Ens agradarà saber a l’email castellardiari@gmail.com  més dades d’aquesta casa, de l’autor de la reforma, del seu promotor, i i fos possible rebre imatges de la capella, exteriors i interiors, i confirmar en el seu cas l’advocació de Santa Isabel d’Hongria.

Rebia  del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ) un parell de fotografies , datades el 16-VII-1978 de la Capella de Santa Isabel d’Hongria,  de la Casa Angelats, al terme de Campelles, a la comarca  del Ripollès.

Demanarem al Mas Angelats que ens facin arribar imatges actuals del interior de la capella a l’email coneixercatalunya@gmail.com  , arxiugavin@maristes.com i castellardiari@gmail.com

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *