LLORCA, CONVIVÈNCIA I ESPORT

Jugando al atletismo és un programa escolar de la RFEA (Real Federación Española d’Atletismo) per fomentar la pràctica d’aquest esport entre els nens i nenes menors de 12 anys.

El passat 24 de març, al pavelló de la zona esportiva municipal de Sant Cugat ZEM La Guinardera, l’equip de 5 noies de 6è primària del CIEP Sant Esteve van aconseguir la classificació (quedant terceres de Catalunya) per anar la final del Campionat d’Espanya de “Jugando al atletismo”. En aquesta final catalana van competir també un equip de nois del CEIP Sant Esteve i el Col·legi el Casal, però no tingueren la mateixa sort.

És el primer cop que un equip femení d’una escola de Castellar aconsegueix viure aquesta experiència que ha estat impulsada pel professor d’educació física Jonathan López. A l’any 2016, amb el mateix professor i escola, ja es va classificar un equip de nois que va competir la final a Logroño, en la que van quedar 10º d’Espanya.

la final es va celebrar el passat cap de setmana (12-13 de maig) a Llorca (Murcia), en el pavelló del complex esportiu Felip VI. Llorca és una ciutat d’uns 90.000 habitants. Just ara fa 7 anys (11 de maig de 2011) aquesta zona va ser fortament sacsejada per terratrèmol, del que encara se’n veuen els efectes tot passejant per la ciutat.

La final va ser el dissabte a les 10:00 del matí, moment en que es va fer la presentació dels 40 equips participants d’arreu d’Espanya i tot seguit van començar les proves: Martina Aguasca, Laia Arderius, Laia Romero, Carla  Serral i Zoe Tello van assolir el 3º lloc del seu grup en la primera fase del campionat. A la tarda, després del dinar de germanor que van compartir els 200 nens i nenes a Llorca, es va reprendre la competició per disputar les finals de tots els grups, les noies del CEIP Sant Esteve van competir per aconseguir entre la 9ª i 12ª posició, quedant 4ª del grup i la 12ª posició final. Tots els nens i nenes que van competir van rebre una medalla i un diploma de record.

Entrega medalles a Martina Aguasca, Jonathan Lopez, Zoe Tello, Carla Serral, Laia Arderius i Laia Romero

En representació de Catalunya també hi van ser les escoles Joan Maragall de Sant Cugat del Vallès, les noies van quedar primeres absolutes i els nois segons.

A l’endemà a primera hora del matí, en el recinte firal de Llorca, el “Huerto de la rueda”, es va celebrar la jornada de cloenda on hi van participar totes famílies, professors i organitzadors de la jornada.

A tres quarts de 9 del matí es va fer el relleu de l’amistat, una cursa força emotiva oberta a totes famílies i participants que consisteix en fer una volta a un circuit d’uns 600m i anar passat el relleu entre els més de 400 participants, els pares que hi van participar de Castellar del Vallés, van ser Jordi Romero i Miguel Tello.

Participants a punt per fer el relleu de l’amista

Moment en que es dona la sortida de la cursa

Després de la cursa, tothom es va retrobar en la zona coberta del recinte on hi havia les taules dels representats de totes les comunitats participants on compartiren productes gastronòmics de cada comunitat i fulletons per promoure el turisme entre comunitats.


Parades de Castellar del Vallès, amb productes de Càrnicas Merche, Casé i Peixos Marina

Parada de Navarra, amb els seus vins, espàrrecs, pastes…

Parada de Ceuta, amb menjar típic i objectes de promoció

El joc i l’esport, va ser l’excusa per que diverses famílies provinents de diversos municipis i ciutats del país – Castro Urdiales (Cantàbria), Tafalla (Navarra), Osca (Osca), Saragossa i La Muela (Saragossa), Azuqueca de Henares (Guadalajara), Logroño i Calahorra (La Rioja), Villarrobledo (Albacete), Montilla (Córdoba), Ceuta (Cadis), Calamonte (Extremadura), Ciudad Real (Castella la Manxa), Madrid, Boadilla del Monte, Alcobendas (Madrid), Llorca i Portugalete Cartegena (Múrcia), Torrevieja (València), Ferreries i Maó (Menorca), Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès (Vallès Occidental) – es trobessin i compartissin un cap de setmana a Llorca. Tots els nens i nenes que hi han participat s’enduen un molt bon record i experiència que probablement recordaran tota la vida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada de Castellar del Vallès, amb productes de Càrnicas Merche, Casé i Peixos Marina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada de Ceuta, amb menjar típic i objectes de promoció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada de Navarra, amb els seus vins, espàrrecs, pastes…

 

 

El joc i l’esport, va ser l’excusa per que diverses famílies provinents de diversos municipis i ciutats del país – Castro Urdiales (Cantàbria), Tafalla (Navarra), Huesca i Osca (Osca), Saragossa i La Muela (Saragossa), Azuqueca de Henares (Guadalajara), Logroño i Calahorra (La Rioja), Villarrobledo (Albacete), Montilla (Córdoba), Ceuta (Cadis), Calamonte (Extremadura), Ciudad Real (Castella la Manxa), Madrid, Boadilla del Monte, Alcobendas (Madrid), Llorca i Portugalete Cartegena (Múrcia), Torrevieja (València), Ferreries i Maó (Menorca), Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès (Vallès Occidental) – es trobessin i compartissin un cap de setmana a Llorca. Tots els nens i nenes que hi han participat s’enduen un molt bon record i experiència que probablement recordaran tota la vida.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *