LES CASES AIXECADES PER JOAN PLA PELEGRÌ A LA CARRETERA DE MONISTROL. SANT LLORENÇ SAVALL. VALLÈS OCIDENTAL.

Tenia el goig de xerrar telefònicament amb el Joan Carné Pla, amb el que espero tenir ocasió de compartir taula al restaurant Cal Ramon de Sant Llorenç Savall, el proper dimecres 23.10.2019, un cop feta la visita al Jutjats de Pau, on esperem re collir els certificats de naixement i defunció de Joan Pla Pelegrí ( Sant Llorenç Savall 1883 + 1981 ) , si en temps i/o la salut no ens ho impedeixin i per descomptat si això no pertorba a les ‘autoritats’.

La xerrada telefònica m’aclaria força dubtes i em confirmava l’autoria de :

La Torre Albagés

La participació a l’obra de les Escoles Públiques de la Mancomunitat de Catalunya

La Capella de Sant Roc del Marquet de les Roques, en la que no s’ha dut a terme la celebració de la Festivitat del Patró, malgrat ser aquest un dret adquirit dels veïns de la Vall d’Horta i dels Llorençans en general, i ser avui de titularitat Publica.

El Pont del Passeig dels Arbres, o Pont Joan Pla Pelegrí

La Torre Auguer

La reforma de  la Pregona o Comapregona

Hostal Pla / Cal Maurici / Cal Joan Pla Pelegrí 

Hi ha també un grup de cases a la carretera de Monistrol  que son obra del Joan Pla Pelegrí, de les que no trobava – i ho trobo quasi lògic- cap dada al Mapa de Patrimoni de Sant Llorenç Savall.

Sembla  son seves també  – com  autor –  les cases del carrer dels Arbres, que havien estat de Protecció Oficial. Esperem  poder confirmar-ho.

També, també, els edificis de pisos dels números 14 i 14 bis, aixecats ‘misteriosament’ , i dels que ens diu el Mapa de Patrimoni de Sant Llorenç Savall ; Edifici de planta i tres pisos, bastit en ple talús i que dóna una sensació de verticalitat i altura. Està situat entre la carretera de Monistrol i l’inici de l’avinguda Catalunya, i els dos carrers estan units per sengles passos peatonals a ambdós costats de l’edifici. A la façana sud un seguit d’eixides contrasta amb la verticalitat de l’edifici. L’habitatge superior té una balconada irregular i uns arcs característics acabats en una teulada de teules. S’hi conserven elements originals com algunes persianes de fusta, reixes i balconades.

Observacions: Per la seva alçada i ubicació l’edifici singularitza l’entrada al poble des de la carretera de Castellar.

Patrimoni Gencat, situa la data en que s’edificaven, als  inicis del segle XX.

Agrairem la col·laboració  a l’email coneixercatalunya|@gmail.com , castellardiari@gmail.com , d’aquells que puguin tenir accés a la documentació d’aquella època.

Per als que varen tenir el goig de conèixer i tractar al Joan Pla Pelegri ( Sant Llorenç Savall, 1883 – Sant Llorenç  Savall, 1981 )

 

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *