L’anunci

«Sí, fa molts anys que vaig néixer. Diuen que al 1660 i que el meu origen és a Croàcia. Tinc una història molt llarga; podria explicar moltes coses…

Al llarg de la meva vida he patit diverses transformacions i també he tingut diverses feines. He passat moltes guerres, m’han ferit greument i quan els meus adversaris creien que havia mort recobrava la consciència i, a vegades, mutava, però mai he deixat d’existir. He assistit a moltíssims actes formals i informals, i sempre n’he sortit airosa.

He voltat tot el món però no sempre he estat ben acceptada. També m’han obligat a matar persones, n’he escanyat moltes, contra la meva voluntat i dignitat. La meva família amb els anys va augmentar, n’hi havia que tenien la pell suau, i el color diferent, i el cos curt o llarg, prim o ample… Som una família molt extensa i coneguda arreu. Hem acompanyat a nens i assistit a casaments i comunions, fins i tot a enterraments. A vegades hem estat frívoles, però també formals.

Ja fa anys que la societat necessita menys de nosaltres i hem de fer alguna cosa, per això he pensat posar aquest anunci:

Sóc una senyora. Companyia sol·licitada. Escolta i mira, no jutja; l’acompanya sempre i el fa quedar bé. Envejada, admirada, seriosa, suau i alegre, callada. Jove, vella, grossa, prima, lleugera, pesant…. De colors, negra, cridanera, soferta,… de quadres, de ratlles transversals, perpendiculars…

Sempre a la moda. Elegant, atrevida. S’adapta a totes les ocasions: bodes, funerals, actes oficials, d’oci, feina, entrevistes…»

I, ara, a l’armari, esperant el seu moment.

Pobra corbata!!!

Maria Teresa Galan Buscató.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *