L’AIGUA QUIETA

Una vegada hi havia un riu ple d’aigua quieta. Les pedres del riu estaven molt enfadades perquè estaven brutes. L’aigua no corria i la brutícia quedava estancada al fons cobrint les pedres.

Cada vegada les aigües eren més brutes i les pedres ja no es coneixien. Les pedretes petites no sabien on eren els seus pares, no tenien un referent, no es podien moure, havien quedat clavades en el fons, la brutícia les tenia esclavitzades.

Un dia, el cel es va cobrir de núvols foscos, negres… fins que van esclatar i va començar a caure aigua cristal·lina, amb tanta força que va remoure tota la brutícia i va començar a surar tota mena de detritus que van envair les lleres. Els homes van córrer a desviar aquelles aigües malaltes i mig mortes.

Alguna cosa va passar que les pedretes del fons es van desenganxar de tota aquella brutícia que les oprimia i les retenia. Quan va parar de ploure i va sortir el sol, la gent va veure com unes pedretes petites sense valor brillaven i semblava que cridessin la gent que les mirava encuriosida. Un nen va començar a recollir-les i a guardar-les en un mocador net que li havia donat la seva mare abans de sortir de casa; no es podia sortir sense un mocador, encara que fos molt vellet. La gent se’n reia del nen, “només són pedres”, cridaven. Però ell va continuar collint-ne.

Quan va arribar a casa seva, va cridar a la mare, va desplegar el mocador i li va ensenyar la troballa, el seu tresor. La mare, meravellada, va córrer a ensenyar-ho al seu marit, que feia la migdiada. En veure com brillaven, de seguida va sentenciar que eren palletes d’or, “pepites”, va fer un bot de la màrfega tot dient al seu fill que no ho digués a ningú.

Durant molt de temps, cada matí, quan sortia el sol i apuntava al riu, pare i fill hi anaven a recollir palletes d’or, fins que en van tenir prou per vendre-les i comprar-se una casa nova amb un hort i poder-lo regar amb l’aigua del riu.

Sovint no valorem les coses petites .

Maria Teresa Galan Buscató. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *