LA TORRE DELS MEXICANS DE SANT LLOREÇ SAVALL AL VALLÈS SOBIRÀ

Tenia com a sherpa al Josep Olivé Escarré , ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 )   que  em recordava que abans del genocidi contra Catalunya 1936-39, la casa s’anomenava TORRES, i fins que apareixia encara en algunes fotografies antigues.

Del seu record la casa la feien de cap i de nou uns indianos, als que tothom coneixia com ‘ els mexicans’.

Coincideix en que l’any 1936 fou confiscada pel Comitè de Milícies Antifeixistes, i que l’edifici acollí l’Ajuntament durant el conflicte bèl•lic, que deixaria una empremta inesborrable a Sant Llorenç, que tenia 1667 veïns l’any 1930 a les acaballes del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ), i que trigarà 30 ANYS per a recuperar aquesta població, al cens de 1960 consten 1.705 veïns.

La descripció tècnica ens diu : edifici de planta quadrada amb teulada a quatre vessants, de planta baixa i pis i envoltada de jardí. Les finestres de la planta estan emmarcades per una motllura, i les del pis són d’arc de mig punt amb una mica de balcó.

Trobava a l’hemeroteca de la Vanguardia del domingo, 25 abril 1954.

Don Jaime Blasi Buxeda falleció el día 15 del corriente, a la edad de 80 años, confortado con los Santos Sacramentos y la Bendición Apostólica. (E. P. D.) —

Sus afligidos: esposa Angela Caba; hijos Antonio y Ana; hijos políticos María Margenat y José Montlló; nietos Jaime Blasi y Jaime Montlló; hermana Carmen: hermanos políticos, sobrinos, primos, demás familia y las Casas Hijos de Antonio Blasi, Costa y Blasi, de ésta, y Farmacia Montlló, de Barcelona, al recordar a sus amistades tan sensible pérdida, les ruegan le tengan presente en sus oraciones y se sirvan asistir al oficio y misas que, por el eterno descanso de su alma, se celebrarán mañana lunes, a las diez, en la iglesia parroquial de la Sagrada Familia, por lo que les quedarán muy agradecidos.

Tarrasa, 25 de abril 1954

Sou pregats de dir-nos la vostra a l’email coneixercataunya@gmail.com ,  castellardiari@gmail.com , també si s’escau a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall perquè esmeni les dades del catàleg de Patrimoni.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *