LA PIRULETA

La meva mare ja em deia que resoldre problemes aliens i voler posar pau, no era cosa meva, però no li vaig fer cas. Un avi meu que va néixer en un poblet d´Almeria havia sigut Guàrdia Civil, la meva mare tenia com un sentiment de rebuig pel seu pare , va morir intentant desactivar una bomba de la Guerra Civil , li va explotar als morros literalment. El tricorni va ser l’única cosa entera que va quedar del seu cap. Això si el van enterrar amb tots els honors i la seva vídua es va trobar amb una paga per pujar la meva mare com una princesa. La princesa del Poble Sec, era a on vivien a Barcelona i de on va marxar com esperitades,  i es varen comprar un piset al barri de les Corts on no les coneixia ningú .

L´àvia materna deia que la família del seu home tot i tenir cognom castellà, va venir a viure a Barcelona feia més de dos-cents anys i ningú li ho posava en dubte, amb la quantitat de detalls i el seu català que va estudiar i polir en una escola d´idiomes que tenia una cosina seva al Paral·lel. La meva mare va créixer a les Corts i va estudiar a una escola on li varen ensenyar l’idioma i a on no va dir mai que del seu pare, sols n’havia quedat del cap, el tricorni, deia  que havia mort en un accident de cotxe i santes paus!

Jo en Jordi tenia com un amor al pobre avi mort en acte de treball i vaig pensar que em faria Mosso d´Esquadra, l’equivalent  català al meu ancestre. No cal dir que les dones de la meva família van posar el crit al cel, no volien més uniformes,  els feia venir allò que diem “pell de gallina” . Però jo fill únic i amb un pare que no deia gaire res, ja que era sord mut i treballava a la Once , doncs res em vaig fer mosso, si senyor!

Ara mai hauria pensat que hauria d´esbrinar qui és el assassí de la “Piruleta”, li diuen així doncs en el lloc del crim a sobre la morta, que sempre és una dona jove hi deixa una “piruleta” i jo senyors no crec  que tingui capacitat per esbrinar res,  i ja els he dit que, PLEGO!;  mai m´han agradat aquests caramels.

Montserrat Vilaró Berenguer

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *