LA MEMÒRIA RECENT. EDIFICI CORREUS I TELÈGRAF. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Llegia que l’edifici es va construir en el mateix indret on hi havia una plaça amb jardins, de la que curiosament ningú en té fotografies. 

La descripció tècnica ens diu ; edifici públic, monumentalista, que presenta semisoterrani, planta baixa i pis, ocupant tot un front d’illa. És de composició simètrica, emfatitzada per un frontó central sota el qual es troba una gran àguila imperial. L’edifici està ornat amb unes pilastres embegudes de dues plantes d’alçada. El vestíbul públic de l’interior és de doble alçada. Presenta obertures rectangulars tant a planta baixa com a pis.

Valentí Pons Toujouse, autor de la pàgina MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar un missatge en el que em diu que l’edifici de Correus de Sabadell de l’any 1954, és de l’arquitecte Roberto de Oms Gràcia, marqués de Oms, el qual va edificar altres edificis per aquesta Entitat: Manresa, Mataró, tots ells cap als anys 1950’s

Trobava la notificia del seu traspàs a Cascante(Navarra) als 75 anys, això ens permet tenir coneixement també de la data de naixement ( 1896 – 1971 )
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1968/02/24/pagina-29/34275691/pdf.html?search=Roberto%20de%20Oms%20Gr%C3%A0cia

Ens agradarà rebre  una imatge de l’arquitecte Roberto de Oms Gràcia, marqués de Oms  ,  i qualsevol aportació que us sembli d’enteres  a l’email coneixercatalunya@gmail.com ,castellardiari@gmail.com

Veiem contínuament imatges de  persones presumptament deshonestes, o fins convictes de greus delictes contra la societat, i per vergonya col·lectiva no hi ha imatges d’aquells que amb el seu BON treball aixecaven aquest país de la misèria, malgrat l’estultícia i la corrupció sistemàtica de les elits polítiques.  

L’Isidre Soler Clarena, publicava un comentari :

La situació d’aquest edifici és un altre punt negre de la ciutat.

Es un edifici propietat de l’administració de l’estat, construït en un solar municipal que l’Ajuntament va cedir l’any 1946 per construir-hi els serveis de comunicacions. Està qualificat pel Pla General Urbanístic de Sabadell com equipament comunitari i està protegit pel PEPPS.

L’any 2009 Correus va tancar les instal•lacions per tal de rehabilitar-les i eliminar les barreres arquitectòniques existents i es traslladà en un local provisional del carrer Indústria, on paga més de 6.000 euros mensuals de lloguer. El cas és que sis anys després encara no s’han iniciat les obres de rehabilitació i ja porten gastats més de 400.000 euros en lloguers per a res. Amb aquests diners ja haurien pogut fer, si no tota, bona part de la rehabilitació de l’edifici.

La situació d’aquest edifici fa que es vagi degradant dia a dia i col•labora a la poca activitat de la Via Massagué.

Per més inri l’any 2014 Correus va sol•licitar a l’Ajuntament que canviés la qualificació urbanística per la d’oficines i poder vendre’s l’edifici en subhasta pública. De moment està tot parat, anem però, pagant lloguers innecessaris i l’edifici degradant-se.

Algú ens ha d’explicar el significat  REAL de l’expressió que es recull a l’article 14 de la Constitució de 1978, que venen incomplint de forma sistemàtica els Partits Polítics que remenen les cireres al REINO DE ESPAÑA

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *