L´ INCIDENT DE LA FLORITA

La senyora Vidalina,  cabells blancs alta i amb posat humil solia venir a visitar-me moltes vegades. Jo creia que ho feia perquè li parava atenció i podia parlar, ja que era vídua i els seus ulls blaus encara se l’humitejaven quan parlava del seu Aniol, que per cert feia molts anys havia mort. I jo amb molt de gust Sempre he procurat fer-me càrrec de la soledat de la velleta.

Aquell dia però tenia un altre aire i portava l’acostumat gos Golden , més ben dit gossa, ja que l´anomenava Florita, el nom  deia  que li havia posat perquè en la seva joventut havia llegit un còmic per nenes anomenat així i a ella li agradava molt.

En aquesta ocasió  en lloc de pujar per l’ascensor com solien fer vaig veure  que ho havien fet per les escales i la dona i la gossa esbufegaven de valent , la pobra gosseta inclús lluïa una “parabòlica” al voltant del seu coll i se li veia algun macat.

En entrar a la porta va agafar un caramel que jo tenia per als clients en un platet en una lleixa al costat de fulletons i es va asseure davant meu, la gossa es va estirar al seu costat i la senyora Vidalina va començar a parlar.

– Bon dia Maria, avui he tingut algun problema no si tu em podràs ajudar?

– Bon dia senyora Vidalina vaig respondre jo, ja sap que faré el que pugui, i que li ha passat a la Florita ?

– Ai! Nena això s’ho ha fet amb un cotxe, he hagut d’anar al veterinari pobre bestiola meva.

– L´ha atropellat un cotxe?

– No, més ben dit ha sigut la Florita que ho ha fet . Valga’m Deu i la Verge del Tura!

– I doncs , la Florita ha atropellat un cotxe ?, vaig dir jo estranyada.

– No, el carro de la compra nena, encara  em sembla veure’l baixar per la costa.

– El carro que porta el menjar vaig pensar,   solia portar-lo sempre ple a vessar i a vegades venia amb ell, però avui no en portava cap.

– Nooo! Maria el del Supermercat el de El Preu Fabulós que saps que en sortir hi ha un carrer que fa una gran baixada.

– Si ho recordo I??

– Doncs que la gossa anava lligada al carro del super, l’havia deixat un moment per parlar amb una veïna i de cop i volta ha sortit aquella donota la Restituta, ja saps qui vull dir no?

– No senyora Vidalina no sé qui és ,ho sento.

– Doncs mira  sempre va molt mal enforjada,  és vella, lletja,  i per postres portava uns paraigües,  i com que començaven a caure gotes l´ha estes i ha amenaçat la pobra Florita , que pobreta li havia fet un lladruc.

La pobra gossa s´ ha espantat tant que ha arrossegat el carro carrer avall i carro i ella fins que han anat a espetegar contra un cotxe aparcat, que per cert no era el meu , era el del Cristòfol, aquest sí que deus conèixer oi?

– Si aquest si, i que ha passat?

– Doncs que carro i gossa s´ han estavellat contra el cotxe, el cotxe està abonyegat, a la gossa li han hagut de donar un parell de punts al coll,  i el Cristòfol diu que jo en tinc la culpa de tot plegat. Jo penso que tot el desgavell és per culpa de la Restituta, que me’n dius tu nena?. Pobre Florita tenia el carro al damunt, estava tot esgarrapada i  feta un Sant Llàtzer.

– Miri senyora Vidalina vaig dir mentre intentava calmar-la, vostè te el gos assegurat amb nosaltres i també la casa, per tant vostè té contractat també una Responsabilitat Civil. No es preocupi jo li obro l’incident i ja està , nosaltres intentarem arreglar el desgavell .

-Gràcies Maria ets un àngel!, em deia la pobra dona, no se pas que hauria fet. Si haguessis vist com baixava la gossa i el carro anava a gran velocitat i encara veig el pobre Cristòfol posant-se les mans al cap i la bruixa de la Restituta vinga riure.

Al cap de força estona un cop obert incident, trucat al senyor Cristòfol que també em vingués a veure la bona dona es va aixecar em va abraçar, em va fer dos petons i la vaig veure sortir per la porta, ella i la Florita amb parabòlica inclosa. Llavors sí que vaig riure també en imaginar l’escena. Veia la gossa i el carro carrer avall corrent com si se’ls endugués el dimoni.

Montserrat Vilaró Berenguer.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *