INSOMNI

Que és l’insomni?

L’insomni és una incapacitat crònica de dormir, que acostuma a aparèixer com a símptoma de malaltia o estats alterats d’ànim. Pot suposar dificultat per a agafar el son, despertar-se sovint durant la nits de forma repetitiva o incapacitat de romandre adormit durant períodes perllongats. Aquesta definició és la més acurada que s’extret de wikipedia.

En quant a causes son molt variades com per exemple els nervis, estrès, canvi d’horaris (treballadors que ho fan de nit), jet lag, etc…

Les solucions també varien molt depenent de la causa del problema, per tant el que li serveix a un normalment no li serveix à un altre. Per això s’ha de consultar à un professional.

Que podem fer intentar trobar un remei si no volem posar-nos a mans d’un professional?

El primer és triar una hora per anar a dormir i complir-ho(tant és si son les 5 de la tarda com les 4 de la matinada).

El següent es eliminar cafè, te i begudes excitants. Tanmateix hi ha gent que li fa falta el cafè per començar el dia, llavors només fer el cafè del matí i sobre tot no fer-ne cap després del mig dia.

Fer exercici suau (el exercici fortf pot produir dolor i agulletes i aixo pot evitar conciliar el són).

També s’ha de fer un sopar més aviat lleuger (si és fa un sopar pesat hi ha gent que el desvetlla)

En quan a prendre podem fer una infusió, 30 minuts abans d’anar à  dormir, pot ser de til·la, Maria Lluïsa o o passiflora entre d’altres.

 

Marc Parés

Naturòpata

naturòpata.tk

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *