IN MEMORIAM DE QUAN VOLIEM SORTIR A LES FOTOGRAFIES. BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

El Joan Portas Perpiña publicava una fotografia per al record del… Carrer Raval Petit?

Explica que, es  pot datar entre els primers trenta anys del segle passat. Si és el petit, ben poques vegades l’havia arribat a veure amb gaire gent a fora, com és aquest el cas, però en el seu moment, és veia certa activitat. Sigui com sigui.

Li feia avinent  que en aquells anys,  el fet de veure una persona amb la màquina de retratar de l’època devia ser la causa de que hi hagués gent al carrer.

Em contestava , molt bon dia! Mira que no m’havia adonat de la càmera de fotografiar. Però si és així, no hi ha dubte: s’hi posaven tots/es bé, que això quedaria “per sempre”. I després d’això, l’exclusiva no perquè es tractava de gent humil i honrada. 😉

Avui, quan veiem algú amb la màquina de retratar, el mòbil, o algun estri que pugui reproduir imatges ja ens posem en ‘prevengan’.  En general volem tenir el control de l’ús que es vulgui fer la nostra imatge, i en tenim tot el dret.

Quan es feien les primeres fotografies, ni fotògrafs, ni fotografiats, tenien consciencia que anys a venir, la qüestió acabaria en algunes ocasions als jutjats civils i/o penals, si la fotografia constituïa un delicte.

Com postil·la sempre el Joan Portas Perpiña, temps, era temps !

You may also like...

1 Response

  1. victor ha dit:

    És el carrer dels Valls

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *