IN MEMORIAM DE LES CASES BARATES QUE EL REGIM DE FRANCO AIXECAVA A BLANES. LA SELVA. GIRONA.

De ‘ cases barates’ se’n feien en molts indrets de Catalunya.

Cal però, diferenciar-les dels pisos de la Obra Sindical del Hogar, dels que si més no a Sant Narcís, a Girona, en sabem l’autor. L’arquitecte  IGNASI  BOSCH REITG ( Girona, 31/3/1910 + 29/5/1985), fill del també arquitecte, Isidre Bosch i Batallé (Vilanna,  Bescanó,  1875-1960)

Normalment la manca de dades en els arxius públics , de l’època feixista, i fins d’aqueta ‘democraciola’ , s’explica SEMPRE, SEMPRE, SEMPRE, amb allò de la GUERRA CIVIL, que nosaltres qualifiquem de ‘sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, a la que TOTS ELLS  havien jurat LLEIALTAT’.

Les cases barates de Blanes s’aixecaven durant la dictadura franquista, i no pas amb nocturnitat i traïdoria, sinó clarament amb tot el bombo i plateret que us pugueu imaginar, i  eren beneïdes  per alguna Autoritat  Religiosa,  o fins  pel Bisbe de la Diòcesi .

El Jorge Meléndez Muñoz , em feia arribar un video en el que s’explica la història d’aquell grup d’habitatges :

I,  posteriorment un enllaç  en el que gràcies a la bona feina de la Gemma Boix i Xamaní i l’Eva Comas i Castañer. Llicenciades en Geografia,    s’acredita  l’autoria de l’arquitecte  IGNASI  BOSCH REITG ( Girona, 31/3/1910 + 29/5/1985) en el seu excel·lent  treball «La Obra Sindical del Hogar»: El barri de Nostra Sra. del Vilar a Blanes, publicat a https://www.blanes.cat/oiapdocs.nsf/14fbe7c612d4ef45c12579b1003dd6db/4f6bc03dacdae5fbc12568930047da23/$FILE/BLANDA%2002.pdf  , 

https://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/arxiu/afonsgi/BoschReitg/BoschReitg_c.htm

 

Fora possible trobar fotografies de LES  ANTIGUES VIVENDES OBRERES (ACTUAL HOTEL MARENOSTRUM), que l’any 1933, s’aixecaven per l’arquitecte Municipal, Francisco Portillo Quintana ?.  Ens agradaria tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs,  i si fos possible tenir-ne una imatge,  d’aquest arquitecte a l’email [email protected]

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *