IN MEMORIAM. CAN LLOBATERES. EL BARBERÀ DEL VALLÈS QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ. VALLES OCCIDENTAL. CATALUNYA

Can Llobateres

Masia de la serra de Sant Iscle, dins el terme municipal de Barberà del Vallès. En terres de la masia hi ha l’anomenat Parc Paleontològic de Can Llobateres, amb el jaciment mundialment conegut per la seva riquesa en mamífers fòssils que corresponen a un nou pis geològic del Miocè Superior, batejat com a Vallesià per Miquel Crusafont Pairó (Sabadell, 1910-ibídem, 1983),. Cal consignar a aquest jaciment la troballa de l’esquelet més complet mai conegut d’un primat fòssil anomenat driopitec, ja amb trets d’homínid, que es conserva a l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell. El carrer de Can Llobateres es troba al barri de Can Roqueta, en una zona amb noms de masies del rodal.

Fou derruïda l’any  1962 al configurar-se el polígon Santiga

https://www.researchgate.net/profile/David_Alba2/publication/237626125_Parada_4_El_Vallesiense_inferior_y_su_transicion_con_el_Vallesiense_superior_Can_Llobateres/links/0046351bba51e82f2c000000/Parada-4-El-Vallesiense-inferior-y-su-transicion-con-el-Vallesiense-superior-Can-Llobateres.pdf

Cal deixar constància que durant la dictadura franquista, i fins en aquesta ‘democraciola’ que patim, s’ha fet un treball sistemàtic  per destruir TOT el patrimoni històric que fos possible.

Aquesta esforç cal ‘agrair-lo’, i més enllà de proposar als autors al premi ‘ destralers de Catalunya’, crec que s’hauria de crear una ‘medalla‘, o fins una ‘creu’, per descomptat ‘pensionada’ com es mal acostuma a fer.

—————————————————————

L’edifici del Consistori Municipal de Barbera del Vallès que s’iniciava l’any 1956, “ s’atribueix’ a l’arquitecte Francisco Terol i Tuneu (  Barcelona, el 18 de octubre de 1942 ), ens sembla d’una precocitat extrema dur a terme una obra com aquella amb NOMÉS 14 anys.

https://bdvcastell.wordpress.com/la-casa-de-la-vila/

Per descomptat ens agradarà aclarir l’autoria de l’edifici del Consistori, com també el de l’Església de Santa Maria que està quasi face to face.

L’excusa de ‘ la guerra’ no es aplicable, tota vegada que son edificis que s’aixecaven durant la dictadura franquista, tampoc son admissibles les muralles humanes, la masa, el estado insurrecional, ni altres de similars que aniran sortint en els propers dies.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *