Patrimoni Gencat feia una descripció quasi lírica de Can Bages ; la masia la formen un conjunt de cossos juxtaposats, que de segur responen a successives ampliacions de l’habitacle. Aquests cossos estan disposats en diferents nivells degut a la inclinació del terreny. El frontis presenta una distribució asimètrica, ja que una escala que el comunica amb la part lateral de la casa obligà, possiblement, a que la porta no es centrés. La casa té dues plantes en tots els nivells. Les golfes s’aixequen sobre la teulada, aparentment sembla un tercer pis, però en realitat és el primer pis d’un cos lateral situat a la part més alta del desnivell. En elles s’obren dues arcades de mig punt. La façana lateral ha estat menys restaurada que el frontis i les finestres conserven encara les llindes de fusta. Les finestres de la planta baixa estan cobertes amb reixes de ferro forjat. Tot seguit, un altre cos afegit, que fou una capella, avui dia serveix de corts i coberts. Actualment només està habitada mitja casa a partir del frontis.
La masia de Can Bages apareix inventariada en el Reia Cadastre de Castellar del Vallès de l’any 1716 que realitzà José Patiño y Rosales (Milà, 11 d’abril de 1666 – San Ildefonso (Segòvia), 3 de novembre de 1736 ). Hom suposa que el mas seria bastant anterior a aquesta data.
No son aquestes les dades que trobareu a : http://laltraveu.blogspot.com.es/search?q=CAN+BAGES
El laberint de carrers del polígon de can Bages és un monument al malbaratament dels cabals públics. Això, i altres coses com aquesta, expliquen l’excessiva pressió fiscal que patim els castellarencs.
Aquesta publicació alhora que identifica una masia més per assolir el Catàleg de Masies de Castellar del Vallès http://www.castellarvalles.cat/26440/descriptiu/-256/
Ens fa pensar que almenys a Catalunya, on la cultura és un bé tant preuat, no el podem deixar només en mans de l’administració, oi?.
Em contestaven des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin) ; no disposem de cap casa anomenada can Bages a Castellar del Vallès amb capella.
Ens queda únicament el comodí del públic, algú lector/lectora, arxiu i/o entitat cultural, o fins alguna instància administrativa i/o religiosa ens podria dir quina era l’advocació de la capella de Can Bages ?.