IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA,EL RUNAM ESFEREÏDOR DE L’ESGLÉSIA VELLA DE SANT FOST DE CAMPSENTELLES. EL VALLÈS ORIENTAL.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física – aquest és el  segon estiu que no el tenim fisicament entre nosaltres – , continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

Retratava al Josep Oivé Escarré a les runes de l’església parroquial de Sant Fost de Campsentelles del que ens diu Patrimoni Gencat que la primera notícia és del 978, poc posterior al primer esment de la comunitat d’habitants de Campcentelles. Rebé diverses consagracions, l’última el 1141 pel bisbe de Barcelona Arnau de Gurb.

El 1504 es va unir a Sant Cebrià de Cabanyes, a la qual al final va eclipsar.

Fins el 1592 el rector era triat per la priora de Montealegre.

Va ser remodelada durant el període barroc.

A finals del segle XIX el seu tresor artístic era de prou qualitat.

Va ser cremada el juliol de 1936, en els dies foscos que seguien a la sedició dels militar feixistes encapçalats el general Franco contra el govern LEGÍTIM DEMOCRÀTIC de la II República..

Avui l’edifici és en ruïnes. El més elevat és un absis romànic mitjanament conservat, possiblement del segle XII, que podria obeir a la consagració del 1141. També es poden observar la planta de l’edifici ja remodelat a època barroca i l’absis quadrat de finals del segle XIX.

S’aixecava un nou edifici en un altre indret obra de l’arquitecte Mariano Romaní Rius ( Barcelona, 23.01.1900 + 11.12.1966).

Per quina raó, no es tornava a aixecar aquesta església?.

http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/01/el-lledoner-de-la-placa-de-lesglesia.html

Ara que ‘la nova normalitat’ us permet sortir de la vostra ‘regió sanitària’, poseu SantFost de Campsentelles, el Vallès Orienta, Catalunya a la vostra agenda,

Compadiu-vos dels que ens han AMAGAT – i ens AMAGUEN – les dades de les persones que han traspassat víctimes de la Covid. 19

Estan maleits i Déu els passarà comptes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *