IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. TORRE LA DE LA CREU DE JOSEP MARIA JUJOL GIBERT. SANT JOAN DESPI. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall
Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la primera obra de Josep Maria Jujol i Gibert ( Tarragona , 16 setembre de 1879 – Barcelona , 1 maig de 1949 ) a Sant Joan Despí, el promotor fou la seva tia, Josefa Romeu i Grau , Vidua de Gibert que li cedia el terreny perquè construís al seu gust.

Desprès del conflicte bèl•lic que generaven els feixistes alçant-se en armes contra el GOBIERNO DE LA II REPUBLICA, i que alhora s’enduia més d’un milió d’essers humans, i deixava un pòsit de dolor a l’ànima dels catòlics romans, que veien amb l’excepció del Cardenal Arquebisbe de Tarragona, Francesc d’Assís Vidal i Barraquer ( Cambrils , octubre 3 de 1868 – Friburg , Suïssa , 13 setembre de 1943 ), com la jerarquia eclesiàstica s’ensangonava les mans, la casa fou habitada per vàries famílies, per ser adquirida en propietat per la família Parellada, que encarregarà l’any 1966, a l’arquitecte Lluís Bonet Garí (el Cros, Argentona, Maresme 1893 – Barcelona 1993 , la reconversió de l’edifici en un sol habitatge.

Tecla Jujol i Gibert, filla del genial arquitecte, substituirà per ‘gresite’, els vidres de colors blau i verd, de la fàbrica de Cornella.

L’adquiria la Diputación Provincial de Barcelona, a fi d’instal•lar-hi un centre psiquiàtric de dia l’any 1981.
Joan Bassegoda i Nonell (Barcelona, 9 de cebrero de 1930 – 30 de juliol de 2012), supervisa obres de mantenimeni restauració.

Romandrà uns anys tancada, i fins va ser posada en venda, essent adquirida per la Fundació La Caixa, que encomanarà a Francesc Xavier Asarta i Ferraz ( Graus, Aragó 1936 ), les tasques de rehabilitació.

La Fundació la cedirà a l’Ajuntament, i durant un breu període, l’edifici va estar destinat a equipament municipal – no consta quina mena d’activitats s’hi van dur a terme – fins que al 2006 , el Consistori la va cedir al Col•legi d’Arquitectes de Catalunya per establir-hi la seu de la seva delegació al Baix Llobregat.

Entre els anys 2006 i 2008 el Col•legi d’Arquitectes va dur a terme una nova reforma de la torre a càrrec de l’arquitecte Josep Llobet i Gelmà, ( + Barcelona, 10 de setembre de 2013 ) , que va recuperar part de l’estructura original perduda en la darrera reforma En aquest procés es va eliminar el sostre fals per restablir l’antic sostre de voltes entre bigues de ferro. També es va instal•lar un nou terra —semblant a l’original— en forma d’escaquer amb rajoles de color crema i gris.

http://hicarquitectura.com/2012/09/josep-llobet-rehabilitacion-de-la-torre-de-la-creu-josep-maria-jujol-barcelona/

 

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Segur, segur, segur, que al cel arriben també les ‘bones noticies de Sant Savall’

P/D

El Sr, FACE[VOX], m’agrada pensar que hi ha una – mala – persona al darrera d’aquestes decisions , em bloqueja i em diu ;

Potser heu utilitzat Facebook de manera que els nostres sistemes consideren inusual, fins i tot si no volíeu fer-ho. Podeu publicar-ho de nou en 7 dies

Rebia un nou missatge que perllongava 4 dies més el bloqueig.

Ara diuen que estem ‘ en observació’

Per descomptat cap aclariment respecte a que consideren ‘inusual’ els seus sistemes.

Això, el bloqueig de FACE[VOX] no ens converteix en CATALANS EXCEPCIONALS, sembla que dissortadament tenen instruccions de torpedinar la nostra llengua.

Sou pregats de compartir aquests enllaços, tan com us sigui posible

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *