IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. SANT SALVADOR AL TERME DEL VENDRELL. EL PENEDÈS JUSSÀ.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física – aquest és el primer Nadal que no el tenim fisicament entre nosaltres – , continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

El Josep Olivé Escarré havia fet seu un pensament que de ben segur us ajudarà sempre; el temps no s’atura ni espera per ningú. Així que no t’aturis. Segueix endavant perquè en aquest moment ets el més vell que pots ser i el més jove que tornaràs a ser mai.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant d’aquesta esglesiola que l’any 1054, seixanta anys abans de la conquesta de Tarragona, surt esmentada dins del terme del castell de Calders.

Cap al 1180 era parròquia, la inseguretat derivada de trobar-se tant , arran de la costa, a l’abast de les incursions dels pirates, afegit al creixement del nucli de VENERIUS/ VENERIELLUS/VENDRELLO/VENDRELL va comportar que l’any 1307, l’advocació de Sant Salvador fos també la del temple parroquial, i aquesta esglesiola esdevingués una ermita.

Hi ha una segona església en un local cedit per un veí de Sant Salvador, a la Via Palfuriana, prop de la casa i l’auditori Pau Casals. Ens agradarà tenir noticia d’aquesta persona a l’email coneixercatalunya@gmail.com

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *