IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA. SANT ROC DE L’ALBEREDA. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la capella de Sant Roc, vinculada històricament al mas L’Albereda, situat a pocs metres.

http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/fons-josep-olive-escarre-de-fotografia-monumental-de-catalunya-sant-llorenc-savall/

La descripció tècnica ens diu, edifici de planta rectangular, sense absis, orientada a migdia, i amb una capella lateral a la banda esquerra. La coberta del cos principal és a dues vessants, amb teula àrab, i la de la capella lateral, és a dues vessants.

Els murs són de pedres sense desbastar, lligades amb morter de calç, sense arrebossar, i amb pedres cantoneres. La façana principal, presenta una gran portalada d’arc rebaixat, amb la data 1783 inscrita, a la que s’accedeix mitjançant dos graons de pedra. Sobre la portalada hi ha un petit òcul emmarcat amb pedra polida. La façana està coronada per un campanar d’espadanya. En destaquen les pintures interiors, que representen els sis episodis de la vida del Sant. Les del lateral esquerra, el sostre i l’entrada són antigues, i foren restaurades l’any 2005, i les pintures del lateral dret són obra de Joan Soler Riera (Barcelona, 1963) de l’any 2006. No teníem ocasió d’admirar-les.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Els documents i fotografies de l’Arxiu del Josep Olivé Escarré es lliuraran a l’Arxiu Gavin, dèiem però, al  Cercle d’Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall, que podien escanejar TOT el que els sembli que té interès local. Els originals i una còpia digital seran lliurat a l’Arxiu Gavín.

 Agrairem però,  al  Cercle d’Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall que no es demorin en dur-ho a la pràctica.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *