IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. SANT CUGAT DE GAVADONS, COLLSUSPINA. MOIANÈS.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor,  el  6.05.2019 a Castellar  del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç  Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré,  faria quasi 90.000 quilometres.

Retratava al Josep Olivé Escarré al davant de l’església de mitjanes dimensions que s’aixeca en una elevació prop del turó de Puig Estels.

Sant Cugat de Gavadons és un edifici romànic del segle XII.

Es conserva un campanar d’espadanya i en la part posterior d’aquest una finestra amb arc de ferradura. Hi ha una mutació del presbiteris on s’hi annexionà una masoveria amb portal de pedra treballada i datada al 1817.

Fou modificat durant els segles XVII i XIX amb l’afegitó de dues capelles cobertes de nervadures de tipus gòtic.

L’actual entrada mira a ponent.

 

El Josep Olivé Escarré en la seva joventut va treballar de mosso a l’Oller de Collsuspina, i aquesta esglesiola era un referent constant en la seva vida, li ha agradat tornar a pujar-hi, com també contemplar la plana de Vic des del mirador.

Collsuspina i els seus veïns,  sempre van tenir un racó al cor del Josep Olivé Escarré, que viuria en aquesta població bona part de la seva adolescència i joventut.

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya   – més de 3000 imatges – que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *