IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. PORTAL DEL CEMENTIRI MONUMENTAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física – aquest és el primer Nadal que no el tenim fisicament entre nosaltres – , continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

El Josep Olivé Escarré havia fet seu un pensament que de ben segur us ajudarà sempre; el temps no s’atura ni espera per ningú. Així que no t’aturis. Segueix endavant perquè en aquest moment ets el més vell que pots ser i el més jove que tornaràs a ser mai.

Retratava  el 9.03.2018 al Josep Olivé Escarré davant el portal d’accés del fossar municipal de Vilanova i la Geltrú,  obra de l’arquitecte Bonaventura Pollés i Vivó (Barcelona, 1857 – Sevilla, 1918),  dl’any 1913.

A Vilanova fou l’autor del projecte de diversos edificis i construccions entre els quals destaquen la façana i campanar de l’església del Mar, el projecte del monument a Josep Tomàs Ventosa, la restauració de l’església de Sant Antoni, la construcció de la Casa de Santa Teresa per encàrrec de Víctor Balaguer i Cirera (1890), el panteó de Balaguer (1905), el projecte de reforma i ampliació del cementiri (1907), la reconstrucció del teatre del Bosc (1908), etc.

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/bonaventura-polls-i-viv

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Desitgem que els canvis a l’equip de govern a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall no frustrin les expectatives d’arranjament del darrer tram del carrer del Calvari, oi?.
http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/bones-noticies-de-sant-llorenc-de-savall/
Intuïm una repetició – molt sonada – de la història de Samso i Dalila . la recordeu ?.

 

P/D
El Sr, FACE[VOX], m’agrada pensar que hi ha una – mala – persona al darrera d’aquestes decisions , em bloqueja i em diu ;

Potser heu utilitzat Facebook de manera que els nostres sistemes consideren inusual, fins i tot si no volíeu fer-ho. Podeu publicar-ho de nou en 7 dies
Rebia un nou missatge que perllongava 4 dies més el bloqueig.
Ara diuen que estem ‘ en observació’

Per descomptat cap aclariment respecte a que consideren ‘inusual’ els seus sistemes.

Això, el bloqueig de FACE[VOX] no ens converteix en CATALANS EXCEPCIONALS, sembla que dissortadament tenen instruccions de torpedinar la nostra llengua.

Sou pregats de compartir aquests enllaços, tan com us sigui posible

Els cementiris acostumen a ser llocs on més en èpoques passades que ara, les classes adinerades volien deixar testimoni de la seva rellevància social.

En alguns podreu admirar veritables tresors artístics,  i en tots – grans i petits – constatareu el pas del temps,  i les seves conseqüències.  

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *