IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA. PARERAS DEL PLA. TAGAMANENT. VALLÈS ORIENTAL

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

Entrava al Figaró perquè per accedir a la casa dita Pareras del Pla, cal fer-ho des del vial que enllaça aquesta població amb l’autovia en direcció Vic.

L’edifici és sens dubte un els ‘mes vistos de Catalunya’ , llegia que l’any 1893 es reformaven dos dels seus murs, afegint tot un cos d’edifici nou, que es descriu així ; conjunt format per quatre alçades i teulada a dues vessants, dos pisos estan aguantats per pilars i formen un porxo i una façana nova amb dos torres de secció quadrada als angles, rematades per parallamps i rosa dels vents de ferro forjat d’estil modernista. Grup de tres finestres mestres amb arc separat per pilastra i amb balustrada de pedra modernista. Balcó de forja amb motius florals i sostinguts per mènsules de pedra amb relleus de volutes i fulles.

Resta un rètol a la façana, posat en temps de la reforma que s’hi féu: “PARERAS DEL PLA/ 1893”.

la retratava per la seva cara ‘ mes fàcil’.

No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, dels que ens agradarà tenir-ne noticia a l’email
[email protected]

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=29571

https://ca.wikipedia.org/wiki/Pereres_del_Pla

Els documents i fotografies de l’Arxiu del Josep Olivé Escarré es lliuraran a l’Arxiu Gavin, dèiem però, al  Cercle d’Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall, que podien escanejar TOT el que els sembli que té interès local. Els originals i una còpia digital seran lliurats a l’Arxiu Gavín.

 Agrairem però,  al  Cercle d’Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall que no es demorin en dur-ho a la pràctica.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *