IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. L’ABADAL. IN VITA, IN MORTE. AVINYÒ. EL BAGES.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física – aquest és el primer Nadal que no el tenim fisicament entre nosaltres – , continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

Els millots desitjos per aquest Nadal i el proper any  2020 a tots els llorençans de  bona fe.

Retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 ) davant la façana del mas Abadal, al terme d’Avinyò. Patrimoni Gencat en diu; la masia és de planta baixa, dos pisos i golfes, a la part central. A la resta planta, pis i golfa convertida en planta pis. La superfície aproximada és de 2200 m2. La coberta és de dues vessants que fan el desguàs a les façanes laterals.

L’acabat exterior és de pedra vista, la porta és adovellada amb escut i les obertures emmarcades amb pedra carejada. La façana principal és simètrica, té un cos de tres galeries a l’alçada del primer i segon pis. El sostre de la planta baixa és amb volta. Les tines han estat obertes per aprofitament d’espai per al restaurant. S’observen ampliacions de diferents èpoques conservant l’acabat en pedra vista, hi ha dos cossos adossats posteriorment als laterals de la façana principal i un altre volum adossat de planta baixa que dóna accés al restaurant.

L’era ara s’utilitza com a aparcament de vehicles.

Té dues pallisses i elements relacionats amb la producció vitícola (cellers, tines, i botes).

Se situa en un entorn rural envoltada de camps de conreu i bosc.

Afegim, l’entorn evidencia una clara manca de manteniment, això ens fa témer que més aviat que tard, l’Abadal, segueixi el camí infortunat de l’Abadal de Dalt, i de la seva capella de Sant Francesc d’Assis, que no tenim – encara – documentada. Tampoc, i haurem de posar-hi remei ràpidament la de Sant Sadurní del Pla, ambdós al terme de d’Avinyò.

Capella d’estil neoclàssic, que consta d’una nau central octogonal, i dues ampliacions a migjorn i tramuntana. La porta d’accés és a migjorn mentre que l’absis resta a tramuntana. L’interior de la capella és senzill i en destaca la decoració neoclàssica que hi trobem. Els murs estan en perfecte estat mentre que el sostre ha caigut, segurament com a conseqüència del desenvolupament de la guerra civil. Construïda al segle XVIII, seria posterior al mas que hi ha a occident de la capella (Abadal de Dalt). Estava consagrada a St. Francesc d’Assís.
Observacions: L’aparença és molt similar a Sant Sadurní del Pla.

Marc Cucurella Pinilla

Avinyò conserva – encara – un important patrimoni històric i/o artístic.

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Desitgem que els canvis a l’equip de govern a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall no frustrin les expectatives d’arranjament del darrer tram del carrer del Calvari, oi?.
http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/bones-noticies-de-sant-llorenc-de-savall/
Intuïm una repetició – molt sonada – de la història de Samso i Dalila . la recordeu ?.

P/D
El Sr, FACE[VOX], m’agrada pensar que hi ha una – mala – persona al darrera d’aquestes decisions , em bloqueja i em diu ;

Potser heu utilitzat Facebook de manera que els nostres sistemes consideren inusual, fins i tot si no volíeu fer-ho. Podeu publicar-ho de nou en 7 dies

Rebia un nou missatge que perllongava 4 dies més el bloqueig.

Ara diuen que estem ‘ en observació’

Per descomptat cap aclariment respecte a que consideren ‘inusual’ els seus sistemes.

Això, el bloqueig de FACE[VOX] no ens converteix en CATALANS EXCEPCIONALS, sembla que dissortadament tenen instruccions de torpedinar la nostra llengua.

Sou pregats de compartir aquests enllaços, tan com us sigui posible

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *