IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. LA COLÒNIA AGRÍCOLA DE PLANA NOVELLA. OLIVELLA .EL GARRAF.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física – aquest és el primer Nadal que no el tenim fisicament entre nosaltres – , continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

El Josep Olivé Escarré havia fet seu un pensament que de ben segur us ajudarà sempre; el temps no s’atura ni espera per ningú. Així que no t’aturis. Segueix endavant perquè en aquest moment ets el més vell que pots ser i el més jove que tornaràs a ser mai.

En el nostre pelegrinatge per les terres ermes d’Olivella , allò del ‘petit olivar’, és del tot inexacte, ens aturàvem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, a la Colònia Agrícola que s’alçava l’any 1890 per l’arquitecte Manuel Comas i Thos (Mataró 1855 – Barcelona 1914), per encàrrec de l’ “americano” Pere Domènech i Grau (Illa Cristina ,Huelva , 1835 – Barcelona ,1898 ), als terrenys de l’antiga masia Plana Novella, que havia adquirit el 1875 a la família Raventós.

Domènech volia convertir el lloc en centre d’una colònia agrícola, però l’arribada de la fil•loxera a la comarca, el 1893, va frustrar el projecte, això i la seva delicada salut, que no li permetria albirar el segle XX.

Va ser propietat dels agustins durant els anys seixanta, els quals hi van promoure una urbanització.

L’any 1996 s’hi va instal•lar la comunitat budista Sakya Tashi Ling, que ha restaurat l’edifici, i malgrat no permetre’n l’accés – ho visitàvem el divendres 13-09-2013, data en que el PP manté que la CONSTITUCIÓN , amb l’acord del PSOE, només es pot reformar – sense necessitat de referèndum – per garantir als alemanys que cobraran els seus préstecs DE TOTES, TOTES, retallant el que calgui de la CONSTITUCIÓ, educació, salut, serveis socials, pensions, sou dels funcionaris, …. de com i qui demanava aquests préstecs, i perquè els han de pagar els ciutadans, lògicament ni un mot – , comprovava que si més no, encara hi ha la Capella dedicada a la Immaculada Concepció de Maria, beneïda l’any 1887 que conserva unes pintures al fresc obra d’Enric Monserdà i Vidal (Barcelona 1850 – 1926).

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2017/01/in-memoriam-de-la-capella-de-la.html?fbclid=IwAR2yGWfvgkgNY9ezlg37sQO4Ch0kQ-kSMk818AHVabGrY5MnThEGqYCm8iU

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Desitgem que els canvis a l’equip de govern a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall no frustrin les expectatives d’arranjament del darrer tram del carrer del Calvari, oi?.
http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/bones-noticies-de-sant-llorenc-de-savall/
Intuïm una repetició – molt sonada – de la història de Samso i Dalila . la recordeu ?.

P/D
El Sr, FACE[VOX], m’agrada pensar que hi ha una – mala – persona al darrera d’aquestes decisions , em bloqueja i em diu ;

Potser heu utilitzat Facebook de manera que els nostres sistemes consideren inusual, fins i tot si no volíeu fer-ho. Podeu publicar-ho de nou en 7 dies
Rebia un nou missatge que perllongava 4 dies més el bloqueig.
Ara diuen que estem ‘ en observació’

Per descomptat cap aclariment respecte a que consideren ‘inusual’ els seus sistemes.

Això, el bloqueig de FACE[VOX] no ens converteix en CATALANS EXCEPCIONALS, sembla que dissortadament tenen instruccions de torpedinar la nostra llengua.

Sou pregats de compartir aquests enllaços, tan com us sigui posible

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *