IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA DE VILAMAJOR. CABANABONA. LA NOGUERA. LLEIDA.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

El Josep Olivé Escarré tenia una viva preocupació davant la possibilitat de trobar-se aïllat, sense poder sortir, ni rebre visites, intuïa, imagino que per la seva  experiència – havia treballat fins a la jubilació a la residència de Sant Llorenç Savall – que el que semblava un malson l’any 2019, no trigaria a succeir.

  https://www.elnacional.cat/ca/societat/coordinadora-residencies-algu-decidit-deixar-morir_501849_102.html?fbclid=IwAR3VZE_oJHa-R0pTb3drYbJ00SP5WQ1JhTkYc_9L7q0_XW5qFyOiqDe3mQ4

La Mare de Déu de l’Ajuda de Balenyà, a la que tenia molta devoció, li va estalviar aquesta experiència agònica.

 

Constatava que havia oblidar fer la ressenya d’aquesta església de Vilamajor, que visitàvem el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Móra Vergés, l’estiu de l’any 2014.

Esmenava aquell oblit amb la publicació que esteu llegint.

La data de construcció d’aquesta església no la saben amb exactitud, hem de suposar que fou construïda durant els segles XII-XIII, és una església típicament romànica

La descripció tècnica ens diu que és un edifici d’una sola nau amb absis decorat amb arcuacions cegues i una finestra, està realitzada amb carreus.

A la façana hi ha una senzilla porta d’accés a l’interior, sobre el qual descansa un campanar de dues obertures, en una de les quals hi ha una campana.

A la part posterior de l’església de Santa Maria, hi ha el cementiri del poble de Vilamajor , agregat avui al de Cabanabona, que al ensems si es duen a terme les propostes del GOBIERNO CENTRAL s’integrarà al de Ponts.

Els veïns de Vilamajor són els que tenen cura de la seva conservació.

Per intermediació de la Mare de Déu de Cabanabona, en aquesta hora tràgica en que la Covid.19 , s’endú un elevat nombre de persones, demanava a l’Altíssim, Senyor, tinguis pietat de TOTS nosaltres!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *