IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA ASSUMPTA DE PALAFOLLS. . EL MARESME

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria  vital del Josep Olivé Escarré, la dita   “ningú és profeta a casa seva” .

Miquel Garriga i Roca (Alella, 1804 – Barcelona 1888) va ser l’autor del projecte tècnic de l’església de Santa Maria Assumpta al veïnat de Ferreries, llegia que es va construir en dues fases: els fonaments entre 1865-75 i la resta entre 1896-1908.

https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/miquel-garriga-i-roca

No trobavacap dada de l’arquitecte que es feia càrrec d’aquesta obra desprès del seu traspàs. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email [email protected]

La descripció ens diu que és un edifici de grans dimensions, amb les façanes de pedra irregular, un absis destacat semicircular i un estret campanar de torre.

Santa Maria Assumpta assolia la categoria parroquial l’any 1928, data en que va ser segregada de Sant Genís de Palafolls.

No disposa Palafolls amb un cens de 9.065 habitants a darreries de l’any 2014, d’un Catàleg de Patrimoni en línia, la reiteració d’aquest ‘anomalia’ ens fa dubtar seriosament de la certesa d’aquella afirmació, SOM UNA NACIÓ!, a tot estirar son MÉS QUE UN CLUB,oi ?.

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya – més de 3000 imatges – que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Segur, segur, segur, que al cel arriben també  les ‘bones noticies de Sant Savall’

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *