IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DELS SANTS. SANT MIQUEL DE BALENYÀ. SEVA. OSONA.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia següent al fossar de Sant Llorenç Savall

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré, faria quasi 90.000 quilometres

S’acompleix en la persona i la trajectòria vital del Josep Olivé Escarré, la dita “ningú és profeta a casa seva”

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant de l’església de Sant Miquel de Balenyà, que fou aixecada vers 1950 – no trobava cap dada de l’arquitecte, i sou pregats de fer-nos-ho saber a l`’email coneixercatalunya@gmail.com – per donar serveis religiosos a la població que va créixer a partir de l’any 1875 quan es va situar un baixador de la línia fèrria, Barcelona a Puigcerdà.

Des de l’any 1994 quan es va deslligar de Balenyà, pertany al terme de Seva.

l’església està advocada a Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat de Vic. La biografia de Miquel Argemir i Mitjà, ens diu que va néixer a la capital d’Osona el dia 29 de setembre de 1591. Estudià a Alcalà de Henares, Salamanca i Baeza i formà part dels Trinitaris calçats a Barcelona i dels Trinitaris descalços d’Oteiza. Va estudiat a Alcalà de Henares, Baeza i Salamanca. Va morir jove, als 33 anys amb gran fama de persona recta i amb caràcter místic, fets que el van portar a ser beatificat el 1799 i canonitzat el 1862.


Teníem ocasió de visitar el Mas Mitjà, al terme de Santa Eugènia de Berga, que està en situació de ruïna.
 Ja li val a la ‘ Ciutat dels Sants’, seu del bisbat, haver permès aquesta penosíssima situació.ç

Rebia del Claudi Pagès Puig, Premi Mil•liari 2016 de Tona, amb qui tinc el goig de col•laborar en la tasca de documentar i publicitar edificis religiosos, algunes imatges :

Fulletó de la inauguració del temple. 04.05.1957

Fulletó de la inauguració del campanar, i d’una campana que rebrà els següents noms; Maria dels Àngels, Rosa i Antonia.

Imatge de la benedicció de la campana Maria dels Àngels, Rosa i Antonia. 28.11.1948

Quan a l’arquitecte autor de l’edific i , sou pregats de fer-nos-ho saber a l`’email coneixercatalunya@gmail.com

 

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya – més de 3000 imatges – que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

Segur, segur, segur, que al cel arriben també les ‘bones noticies de Sant Savall’

P/D
El Sr, FACE[VOX], m’agrada pensar que hi ha una – mala – persona al darrera d’aquestes decisions , em bloqueja i em diu ;

Potser heu utilitzat Facebook de manera que els nostres sistemes consideren inusual, fins i tot si no volíeu fer-ho. Podeu publicar-ho de nou en 7 dies

Rebia un nou missatge que perllongava 4 dies més el bloqueig.

Ara diuen que estem ‘ en observació’

Per descomptat cap aclariment respecte a que consideren ‘inusual’ els seus sistemes.

Això, el bloqueig de FACE[VOX] no ens converteix en CATALANS EXCEPCIONALS, sembla que dissortadament tenen instruccions de torpedinar la nostra llengua.

Sou pregats de compartir aquests enllaços, tan com us sigui posible.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *