IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA. EL MAS DE CORNET. SALLENT. BAGES.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

M’aturava per retratar aquesta casa, de la que hi han referències almenys des del segle XIV, i que tenia gran importància dins del municipi de Cornet, ja que per tradició l’hereu del Mas , era l’alcalde de la població.

Destaca un petit campanar, que palesa l’existència a l’interior d’un lloc de pregaria, el que avui és l’oratori de la Mare de Déu dels Dolors, fou antigament una església.

La casa estava tancada el dia de la meva visita, no podia per tant accedir al celler de considerables dimensions i únicament podia admirar-la des de l’exterior :

Planta baixa més dos pisos. Teulada a dues aigües.

Rellotge de sol del 1866.

Era.

Bàscula moderna.

Diferents llindes datades al segle XVIII.

Les últimes ampliacions importants són del segle XX

Qualificat originàriament com d’estil Estil Medieval, Gòtic, l’edifici ha esdevingut clarament eclèctic, atès que s’ha primat sempre la seva utilitat pel treball agrícola.

Cornet va ser un municipi de masos dispersos; el Feliu Añaños Masllovet, enamorat fins a la medul•la d’aquests edificis, gaudiria aquí com un infant.

L’escut – perdoneu-me la metàfora – em té el COR robat

La col·leció de fotografia monumental de Catalunya que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col:lectiu dels llorençans.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *