IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA. EL CASTELL DE JOSÉ CALAF BORONAT A MASLLORENÇ. EL PENEDÈS JUSSÀ. TARRAGONA.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor, el 6.05.2019 a Castellar del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

Llegia que el Castell de Masllorenç va ser un somni de José Calaf Boronat, que va lliurar l’ànima al Senyor sense veure la seva obra acabada, els seus descendents malgrat que en mantenen la propietat, no han continuat aquell somni.

El Josep Olivé Escarré, pujava a peu – no pot fer-se d’altra manera – fins dalt del turó, i es retratava davant d’aquesta estructura inacabada.

 

Ens agradarà tenir noticia a l’email [email protected] , [email protected]  de la data i lloc de naixement i traspàs de José Calaf Boronat, també de l’autor del projecte del Castell de Masllorenç, i fins de la història d’aquest peculiar edifici.

El Raul Pastó Ceballos, que s’ha sumat a la crida feta des del coneixercatalunya  ;  amics lectors/es , aquesta situació de confinament derivada del ESTADO DE SITIO/ALARMA/EXCEPCIÓN , ens està deixant SENSE material.

Us demanem que dediqueu una estona a revisar les fotografies familiars, i si en trobeu alguna en la que apareix algun element patrimonial – església, castell, edifici singular, font, arbreda, muntanya, paisatge …, en la feu arribar a l’email [email protected]

Em feia arribar una fotografia del ‘Castell’ des d’una altra perspectiva.

Si sobreviviu a la pandèmia, poseu Masllorens, el Penedès jussà Tarragona  , .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que mana en aquest món, Donald John Trump, Vladímir Vladímirovich Putin, Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu,…, i qüestions tant greus com canvi climàtic – potser irreversible – , i les amenaces com el coronavirus,…, fer plans a llarg termini no sembla massa lògic, oi?.

Ermessenda de Valrà, ens deixava una reflexió molt adient “ el demà NO existeix”

Ah!, em trucaven des de ves a saber on perquè els donés accés remot al meu ordinador, m’explicaven que eren de Windows i que li farien una ‘repassada’ ; em feia el suec, i us aconsello fer el mateix si us succeeix, en cas de dubte consulteu als tècnics locals que us subministraven

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *