IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFÍA MONUMENTAL DE CATALUNYA. DE LA CAPELLA DEL SANT CRIST I ALTRES DETALLS DEL CEMENTIRI MUNICIPAL DE SANT PERE DE TORELLÓ. OSONA.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 ) , lliurava l’ànima al Senyor,  el  6.05.2019 a Castellar  del Vallès, i les seves despulles rebien sepultura al dia seguent al fossar de Sant Llorenç  Savall.

Malgrat la seva absència física, continuarem en els propers dies, setmanes i mesos, penjant fotografies d’aquest Fons que el Josep Olivé Escarré donava a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall.

En la seva ‘Volta a Catalunya’ , el Josep Olivé Escarré,  faria quasi 90.000 quilometres.

En el camí al ‘replà de la glòria’ ens aturàvem al fossar de Sant Pere de Torelló, com acostumo retratava la capella, advocada al Sant Crist.

 

Feia una fotografia amb la Cannon Ixus des del forat del pany, i alhora que els peus de la imatge, veia un carretó dels que fan servir tant els paletes com els jardiners, imagino que la capella exerceix funcions de magatzem, i no que estem davant d’una nova advocació.

Retratava també el panteó de la família Samsó, del que ens agradarà tenir noticies del seu autor a l’email [email protected] http://santuaribellmunt.blogspot.com.es/2013/11/mossen-anton-vila-y-sala-al-1904.html

No disposa Sant Pere de Torelló d’un Catàleg de Patrimoni,  amb un cens de 2.436 habitants a darreries de l’any 2014, inferior encara al sostre demogràfic dels 2.469 del de l’any 1787; mirava el ‘color polític’ i els cognoms dels membres del consistori, i una vegada més constatava que son ‘ els de casa’, els que acostumen a menystenir el nostre patrimoni històric i/o artístic.

La col·lecció de fotografia monumental de Catalunya   – més de 3000 imatges – que constitueix el Fons Josep Olivé Escarré, va ser donada a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, amb la finalitat d’augmentar el patrimoni col·lectiu dels llorençans

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *