IMATGES DEL FONS JOSEP OLIVÉ ESCARRÉ DE FOTOGRAFIA MONUMENTAL DE CATALUNYA.CEMENTIRI DE SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR. CALDES DE MONTBUI. VALLÈS ORIENTAL.

Retratava al Josep Olivé Escarré al davant del petit cementiri de Sant Sebastià de Montmajor, adossat a l’església que senyoreja aquest petit nucli – que només per això, podem dir que no està deixat de la mà de Déu – , el petit fossar està format per un conjunt de construccions funeràries organitzades en dos espais bàsics sense carrers ni passeigs. El perímetre és de planta irregular, amb murs de pedra i lligam d’argamassa arrebossats, a excepció del mur orientat a migdia, on s’aprofita la façana de l’església de Sant Sebastià.

http://blogscat.com/a/diaridecastellardelvalles/fons-josep-olive-escarre-de-fotografia-monumental-de-catalunya-sant-llorenc-savall/

L’entrada principal del cementiri està situada per la façana de ponent. La portalada consta d’un portal formant un arc de mig punt, amb un barri de doble fulla de ferro forjat; està integrada a un mur perimetral que resseguint la porta acaba amb una coberta a dues aigües, feta de maó. A l’entrada hi ha un parterre on es poden veure enterraments segurament més antics, a nivell de terra, sense làpida, tant sols amb una creu de fusta. Resseguint el perímetre del petit cementiri, hi ha un seguit de panteons dobles, recordant una capelleta, amb teuladeta a doble vessant en teula àrab. Una altra construcció destacable és un seguit de nínxols disposats en tres pisos; la coberta és a doble vessant i en teula àrab. Tocant al mur de migdia, hi ha l’ossera.

El Josep Olivé Escarré va conèixer al que va en va ser rector fins a l’any 1975, que va ser-hi enterrat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email [email protected]

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 2 de maig de 1926 +  Castellar del Vallès, 6 de maig e 2019  )  donava la seva  magnifica col·lecció , el Fons Josep Olivé Escarré  de Fotografia Monumental de Catalunya  de més 3000 fotografies  com les que il·lustren aquest post  ,  en color, de mida 13X18, al consistori de Sant Llorenç de Savall. 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *