IMAGINO QUE AIXÒ NO ÉS CAP NOVETAT, O SI ?.

El castell de Castellar i l’antiga parròquia de Sant Miquel Arcàngel  són situats al llom d’una carena que acaba sobre la riera de Rajadell i que és emmarcada per les rieres de Maçana i de Grevalosa.

Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926)

En extingir-se els dominis senyorials, Castellar va formar municipi uns quants decennis amb les quadres de les Coromines, Puigfarner i Seguers, però poc després del 1840 s’uní a Aguilar de Segarra.

L’església de Sant Miquel  Arcàngel de Castellar, situada una mica més avall del castell, té com a base un edifici romànic del segle XI, els antics murs del qual es veuen a la nau i especialment al campanar, clarament romànic, amb arcuacions i faixes llombardes fins als dos terços de la seva alçada. Fou modificada al segle XIV i en particular al segle XVIII, quan es remodelà la nau amb una capçalera d’estructura rectangular i amb capelles laterals al costat i es féu també el nou pis superior del campanar.

Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926)

La festa major de Castellar s’escau pel primer cap de setmana d’agost.

El Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926), us ho podrà explicar, i àdhuc us farà de sherpa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *