Història en imatges del col·legi el Casal.

Publicava una fotografia actual de l’edifici que havia acollit una fàbrica de pastes, i més tard una part de les instal·lacions del Col·legi el Casal, que alhora que ampliava la oferta educativa  a Castellar del Vallès, polaritzada bàsicament aleshores, en l’Escola Pública Nacional de España, i l’Escola Femenina regida per les Germanes  Dominiques de l’Anunciata.

La fotografia ha estat objecte fins al moment de 786 visites, al facebook el Diari de Castellar del Vallès , i d’un bon grapat de comentaris a Tu no ets de Castellar, si no...; pensem que el tema suscita interès, i us esperonem a fer-nos arribar imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Reprodueixo de la pàgina

http://www.elcasal.net/escola.php?cid=19

Els orígens

15/9/65 Els orígens del Col·legi El Casal es remunten a l’any 1965, quan els professors José Burgos i els germans Manuel, Francisco i Gregorio Sánchez comencen a impartir classe a 18 alumnes als locals de l’Escola del Patronat de Castellar del Vallès. (?)

(?)  Es refereix a l’edifici del Patronat de les Escoles Tolrà?.

1966/67. Nou local. Comencen les classes a l’edifici situat al número 7 del carrer Sala Boadella, propietat d’en Pere Costa, que el cedeix generosament.

Es conserva el nom amb el que es coneix la finca i amb el que es coneixerà a partir d’ara aquesta escola: El Casal.

6/5/67. Primera autorització. Apareix publicat al BOE l’ordre amb la que s’autoritza el funcionament oficial del Col·legi El Casal. S’agafa aquesta data com la de la fundació oficial de l’escola.

1968/69. Ampliació. S’amplien les instal·lacions del Col·legi amb un altre local situat al carrer Mestre Ros, una antiga fàbrica de pastes.

23/4/78 Inauguració del nou edifici situat al camí de Can Padró, al peu de la muntanya del Puig de la Creu.

Ens calen més imatges i dades , en teniu ?.  castellardiari@gmail.com

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *